Barça

Un dels escollits

En un any, Fermín López ha passat de jugar a primera federació a convertir-se en una peça clau del primer equip

Amb 11 gols, és el tercer migcampista més golejador de l’última dècada

Xavi Hernández va posar el punt final a la seva etapa com a tècnic del Barça amb una victòria contra el Sevilla a l’estadi Ramón Sánchez Pizjuán. Han estat dos anys i mig, en els quals l’egarenc ha aconseguit conquerir una supercopa i una lliga, dos títols que van permetre tornar la il·lusió a tot el barcelonisme després d’una època de decadència. Ara bé, el gran llegat que deixa Xavi i pel qual sempre serà recordat és l’aposta que ha fet des del primer dia pels joves de la Masia. Si a Ronald Koeman l’acompanyen els noms de Pedri, Ronald Araujo i Gavi, a Xavi sempre se’l podrà relacionar amb Lamine Yamal, Pau Cubarsí, Héctor Fort i Fermín; en el cas d’aquest últim, probablement el descobriment i l’eclosió més inesperada. Fermín ha passat de jugar cedit al Linares de primera federació a convertir-se en una peça clau del primer equip. Tot va començar amb aquell golàs amb una fuetada des de la frontal de l’àrea contra el Madrid en el tercer partit de la pretemporada en la gira als Estats Units. No va ser flor d’un dia. Aquella va ser la carta de presentació d’un futbolista format al planter del Barça i que, enguany, s’ha guanyat formar part del futur més immediat d’aquest equip.

Fermín López no oblidarà mai aquesta temporada. Malgrat que l’equip ha acabat el curs en blanc, des del punt de vista personal pot estar més que satisfet. La seva ambició i lluita dins el camp li ha permès firmar un any espectacular, a l’abast de ben pocs. Ha demostrat que és més que un revulsiu i s’ha convertit en una figura important en la rotació de l’equip gràcies al seu idil·li amb el gol. En el curs del seu debut, el migcampista de 20 anys ha participat en 42 partits –19 dels quals com a titular–, en els quals ha marcat un total d’11 gols (vuit en la lliga, dos en la Champions i un en la copa). Unes xifres que el situen com el tercer migcampista més golejador de l’última dècada. El darrer a aconseguir-ho va ser Arda Turan, que en el curs 2016/17 va marcar 13 gols. Abans, en la temporada 2013/14, ho havia fet Cesc Fàbregas. Ni Coutinho, amb 11 dianes en el seu segon any com a blaugrana (2018/19), ni Paulinho, que es va quedar amb nou gols en el seu únic any com a culer (2017/18), el superen.

L’onzè gol va arribar aquest diumenge contra el conjunt andalús i va servir per regalar una victòria a qui ha dipositat tota la confiança en ell i li ha permès obrir-se camí a can Barça. Fermín ho sap, i com a mostra d’agraïment, va celebrar el gol dedicant-lo a Xavi, a qui va anar a abraçar a la banqueta. “Ha confiat en mi des del principi. M’ha donat l’oportunitat de ser jugador professional i jugar al Barça, que era el meu somni. La meva família i jo li estarem eternament agraïts”, va explicar el d’El Campillo després del duel, en el qual, per cert, va ser escollit MVP.

Fermín López és un dels escollits. Present i futur, ha vingut per quedar-se. El Barça n’és conscient. Va començar el curs amb el 32 a l’esquena i amb fitxa del filial, i l’ha acabat amb el 16 i inscrit com a jugador del primer equip, amb un contracte fins al 2028 i una clàusula de rescissió de 400 milions d’euros. Com li ha canviat la vida en només 12 mesos. Ha vist recompensat tot el seu treball.

Xavi m’ha donat l’oportunitat de jugar al Barça, que era el meu somni. Li estaré eternament agraït
Fermín López
migcampista del barça
Era impossible imaginar que el primer any em sortissin tan bé les coses. He de continuar aprenent i millorant
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)