Barça

Oficial: Hansi Flick, nou entrenador del Barça

Barça. L’alemany ha signat per a les dues pròximes temporades (2026)

Hansi Flick ja és nou entrenador del FC Barcelona. El club ho acaba de fer oficial a través d’un comunicat. Entre l’oficialització de la rescissió contractual de Xavi Hernández i el seu staff i l’anunci de Flick han passat poc més de vint minuts.

El tècnic alemany signa per a les dues pròximes temporades, fins el 30 de juny del 2026. Flick ha estampat aquest migdia la seva firma en el nou contracte en un acte on hi han estat presents el president del FC Barcelona, Joan Laporta; el vicepresident primer responsable de l’àrea esportiva, Rafa Yuste; i el director esportiu del Club, Anderson Luís de Souza, Deco.

Trajectòria

Nascut a Heidelberg el 1965 (59 anys), Flick va iniciar-se a les banquetes l’any 1996, exercint de jugador-entrenador al FC Victoria Bammental (1996-00), abans d’agafar les regnes del Hoffenheim durant cinc temporades (2000-05). Tot seguit, va exercir d’ajudant de Giovanni Trapattoni i Lothar Matthäus al RB Salzburg, just abans de recalar a la selecció alemanya l’agost del 2006, moment en què tot va canviar.

Després del Mundial 2006, disputat precisament a terres germàniques, el combinat alemany estava en fase de reestructuració. Jürgen Klinsmann havia cedit el càrrec de seleccionador a Jürgen Löw i, conseqüentment, Hansi Flick s’havia convertit en el seu segon. Des d’aquest moment, Löw i Flick van liderar una Alemanya que va complir amb nota durant les quatre grans competicions que va disputar. La ‘Mannschaft’ va disputar entre 2008 i 2014 una final d’Eurocopa (2008), una semifinal del Mundial (2010) i una altra semifinal d’Eurocopa (2012) abans d’aixecar la Copa del Món l’estiu del 2014 al Brasil, el primer dels seus grans èxits en una banqueta.

Passat el Mundial del 2014, amb una històrica victòria per 1-7 a la semifinal contra el Brasil inclosa, Flick fa un pas al costat i deixa de ser el segon de Löw. Exerceix de director esportiu de la Federació Alemanya de Futbol (DFB) fins el 2017 i, posteriorment, ocupa el càrrec de director general esportiu al Hoffenheim fins el febrer del 2018.

Un any més tard, l’estiu del 2019, el Bayern Munic contracta Flick com a segon de Niko Kovac, càrrec que ocupa conjuntament amb el germà del tècnic, Robert Kovac. Mesos més tard, l’entitat muniquesa decideix prescindir dels dos germans croats i aposta, de manera interina, per Flick com a primer entrenador. És una decisió que canviarà la història de Flick i del Bayern, i que acabarà esdevenint una temporada de rècord per a tots els implicats.

Flick agafa l’equip quart i després de dues victòries el CEO del Bayern Karl-Heinz Rummenigge ja confirma Flick com a tècnic fins a final d’any. Al desembre, nova actualització: Flick continuarà com a mínim fins al final de temporada. Els resultats l’avalaven, ja que s’havia convertit en el primer tècnic amb 22 victòries en els seus primers 25 partits al Bayern, superant el rècord de Josep Guardiola (21 de 25).

La temporada acaba com tothom ja sap. El Bayern guanya el segon triplet de la seva història, amb un dolorós 2-8 contra el Barça inclòs, i Flick rep mesos més tard el guardó a Millor Entrenador de l’any per a la UEFA.

Després d’aixecar la Bundesliga, el Pokal i la Champions, Flick i el Bayern completen el 2020 amb la Supercopa alemanya, la Supercopa europea i el Mundial de Clubs, assolint un sextet que només s’havia produït el 2009 a Can Barça, quan Josep Guardiola va tocar el cel amb els Messi, Iniesta, Xavi, Puyol i companyia. Flick ho assoleix, entre d’altres, amb els Neuer, Alaba, Kimmich, Müller i Lewandowski, que sota la seva batuta té un promig de més d’un gol per partit.

Flick segueix a la banqueta del Bayern fins al final d’aquella temporada 2020/21, en què també aixeca la seva segona Bundeslliga, el que és el seu setè títol en poc més d’un any i mig. Llavors comunica al Bayern la seva intenció de convertir-se en el nou seleccionador alemany.

Tot i un molt bon inici a la banqueta de la ‘Mannschaft’, amb vuit victòries en els seus vuit primers partits, Hansi Flick acaba pagant molt cara la derrota contra el Japó en l’estrena del Mundial 2022, que finalment acaba suposant l’eliminació d’Alemanya a la fase de grups i, mesos més tard, després d’un seguit de resultats negatius més, la destitució de Flick com a seleccionador alemany.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)