El colofó a un any de somni

Lliga F. El Barça guanya al camp del València en l’últim partit de Giráldez a la banqueta. Graham Hansen acaba pitxitxi amb 21 gols

València 0 Barça 3

VALÈNCIA:Enith Salon, Tamarit, Molina, Jimena (Cervera, 72’), Pauleta, Marta Carro (Sulola, 72’), Berta Pujadas, Asun (Martí, 62’), Alguacil (Fiamma, 72’), Maca i Ivonne.BARÇA:Gemma Font, Lucy Bronze, Jana (Torrejón, 60’), Mapi León (Engen, 46’), Brugts (Bruna Vilamala, 60’), Walsh, Patri Guijarro, Vicky López (Dragoni, 72’), Graham Hansen, Rolfö (Lucía Corrales, 68’) i Pina.GOLS:0-1 (50’) Vicky López. 0-2 (68’) Patri Guijarro. 0-3 (88’) Graham Hansen.ÀRBITRE:Luna Varo.T.G.:a Jimena, del València; i a Gemma Font i Jana Fernández, del Barça.

L’últim partit de Jonatan Giráldez a la banqueta i d’una temporada tan espectacular en què les blaugrana han guanyat tots els títols possibles –Champions, lliga, copa i supercopa– no podia acabar d’una altra manera que no fos amb una victòria. I així va ser. El Barça, jugant a mig gas sobretot en la primera part, va guanyar sense problemes excessius al camp del València (0-2) per posar el punt final a la temporada.

Més enllà de les ganes d’acabar la temporada amb un bon gust de boca, no hi havia res en joc sobre la gespa de l’Antonio Puchades, i es va notar. El ritme del partit en la primera part va ser molt baix i, malgrat que el domini va ser blaugrana, les millors ocasions van ser locals. El pal, que va evitar el gol d’Asun (2’), i Lucy Bronze, refusant sobre la línia una rematada de Marta Carro (43’), van evitar el gol del València.

La segona part va ser molt diferent. Les blaugrana van prémer l’accelerador i van atropellar el València. Enmig d’una allau d’ocasions, Vicky López (50’) i Patri Guijarro (68’) van encarrilar el triomf situant el 0-2 al marcador. Quedava un al·licient a la gespa, i és que Graham Hansen va buscar en tot moment el gol 21 en la lliga per superar Salma Paralluelo i apoderar-se del Pitxitxi en solitari, cosa que va trobar en el 88’ amb el 0-3 definitiu.