Barça

Un tresor molt preuat

Aitana Bonmatí ha tornat a firmar una temporada per emmarcar, i ha estat escollida millor jugadora de la Champions League

L’actual Pilota d’Or acaba contracte la temporada que ve i diversos clubs estan a l’aguait

Gol, corredissa, petó a l’escut i salt. Quantes vegades hem vist aquesta imatge? El primer cop que ho va fer en un gran escenari va ser el 30 de març del 2022. El dia que el Camp Nou, amb gent i sense coronavirus, obria les portes per primera vegada al Barça femení. Dos anys i una Pilota d’Or després, a més d’altres títols col·lectius i individuals, Aitana Bonmatí va tornar a regalar la seva celebració marca de la casa en un altre gran escenari: San Mamés. Era l’1-0 que obria el camí de la tercera Champions. Un títol que s’ha anat construint des del novembre fins dissabte passat. Una competició en què han brillat moltes jugadores i en què totes han aportat el seu granet de sorra. Ara bé, la 14 blaugrana ha posat el seu segell en els dos partits més importants: la tornada de la semifinal contra el Chelsea i la gran final contra el Lió. A Londres, gol i penal provocat per certificar la remuntada. A Bilbao, recital en totes les facetes del joc i una diana que va significar la primera pedra de la tercera. Resultat? MVP del partit i de la competició. Mèrits que la tornen a situar en la pole position de la Pilota d’Or, sobretot amb uns Jocs Olímpics aquest estiu.

La temporada d’Aitana ha tornat a ser espectacular. Números en mà, la de Ribes ha disputat 11 partits a Europa i ha participat en 12 gols: 6 marcats per ella i 6 assistències. En la lliga, 8 gols i 11 assistències. Entre copa i supercopa, són 5 dianes i 2 regals a les companyes. En total: 19 gols i 19 assistències. Però més enllà de les xifres, les seves actuacions excel·lents han tornat a ser-hi presents, apareixent en moments grans.

Objectiu: renovació

Si fa poc més d’una setmana el club va segellar la continuïtat d’Alèxia, la capitana i autora del 2-0 a San Mamés, fins al 2027, els focus als despatxos de cara al curs vinent se centraran a assegurar-se la renovació d’Aitana Bonmatí. La migcampista, així com Irene Paredes, Keira Walsh, Ingrid Engen, Jana Fernández, Marta Torrejón i Gemma Font, són les futbolistes que acabaran contracte l’any vinent. La migcampista de Ribes va firmar el seu darrer acord de vinculació amb el club a finals del 2021. És a dir, i com passava amb Alèxia, un contracte previ a guanyar la Pilota d’Or i tants altres premis individuals.

El club ja ha començat a moure fitxa per allargar l’estada d’Aitana a Barcelona, sobretot per tal d’espantar qualsevol altre equip que vulgui emportar-se-la, com ara el Chelsea, que continua apostant fort pel seu projecte i que tindrà Sònia Bompastor com a nova entrenadora. La clàusula d’Aitana és de 3 milions d’euros, quantitat que el club blue estaria disposat a pagar –el fitxatge més car en el mercat femení és el de Kundananji al Bay FC per 735.000 euros–. La lliga anglesa agrada i atrau. El producte és molt millor que el que s’ofereix a Espanya, però la prioritat de la migcampista és quedar-se. Ara bé, per evitar ensurts, el club ha de començar a treballar per retenir-la. La de Ribes és un dels pals de paller del projecte, que pretén continuar sumant èxits i títols després del pòquer històric en la nova etapa que comença aquest estiu, ja sense Giráldez a la banqueta. Altres futbolistes clau, com Alèxia, Mapi o Patri, ja han rubricat la seva firma en aquests darrers mesos. D’altres acaben contracte el 2026. Perquè el Barça continuï regnant, cal mantenir les millors.

DECISIVA

El seu paper en la tornada de les semifinals i en la final de la Champions, clau

2025

Després de la renovació d’Alèxia, el club se centra a retenir Aitana

INTERÈS

El Chelsea és un dels clubs anglesos disposats a lluitar per la jugadora

Laia Codina no es mulla sobre el futur de Mariona

Sense temps per celebrar la Champions, les campiones d’Europa s’han hagut de concentrar amb les seves seleccions. En el cas d’Espanya, el combinat de Montse Tomé juga avui (21 h) contra Dinamarca un partit classificatori per a l’Eurocopa. Ho farà amb el dubte de Jana, que ahir es va entrenar a part per un procés digestiu. Sí que hi seran la resta de blaugrana: Cata Coll, Paredes, Aitana, Alèxia, Paralluelo, Vicky López i Mariona. Aquesta última està vivint els darrers dies com a jugadora del Barça. Després de l’aturada es comunicarà la decisió de la balear, que s’acomiadarà de l’afició en el partit de lliga del pròxim dia 9 al Johan Cruyff. L’Arsenal és el destí més probable, on es trobaria amb Laia Codina. La central de Campllong va ser interrogada per aquest tema, però no es va mullar. “ Ella sap què farà. Si pogués escollir, me l’emportaria, però no és cosa meva i no entraré més enllà.” També avui: Noruega-Itàlia (Engen, Graham i Dragoni), Irlanda-Suècia (Rolfö), Països Baixos-Finlàndia (Brugts) i Anglaterra-França (Bronze i Walsh).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)