Barça

Reptes diferents

L’inici. Giráldez va fer-se càrrec d’un Barça que acabava de guanyar el triplet i s’ha superat; Xavi va arribar a corre-cuita per rescatar un equip que estava enfonsat amb Ronald Koeman

Jonatan Giráldez i Xavi Hernández marxen del Barça perquè un dia van decidir acceptar el repte de dirigir-lo. La seva arribada al càrrec també va ser molt diferent per a un i per a l’altre. Giráldez, que havia estat ajudant de Lluís Cortés des del 2019, va agafar un equip campió de la primera Champions i d’un triplet l’any 2021. El repte era millorar-ho, i ho ha fet. El gallec ha alçat dues Champions i ha aconseguit la fita de guanyar tots els títols possibles en un mateix curs. L’equip també ha crescut futbolísticament, amb més recursos i una millor plantilla, i mentalment, adquirint una maduresa que li ha permès brillar en les dues últimes finals europees.

Per la seva banda, Xavi, una llegenda del club, va arribar abans de l’esperat. Els timings perquè fos l’entrenador no eren aquests, però el delicat moment del Barça de Koeman van precipitar la seva arribada el 2021. Calia rescatar un equip que es trobava fora de places europees i amb un peu i mig fora de la Champions. Precisament, Europa va ser el taló d’Aquil·les, però Xavi va complir amb els objectius mínims d’aquell any i va retornar la il·lusió a l’afició. Primer, amb dos títols el curs passat. Després, amb brots verds en l’eliminatòria contra el PSG que van fer creure al culer com feia temps que no passava.

Reptes majúsculs i molt exigents, com ho és el Barça i la seva gent. Cap ho tenia fàcil.

PROGRÉS

El Barça de Giráldez ha crescut futbolísticament i mentalment

CONSTRUCCIÓ

Xavi va complir amb els objectius dels dos primers anys
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)