Barça

Laporta: “Perdre ha tingut conseqüències”

Joan Laporta ha parlat aquesta tarda als mitjans oficials del Barça, on ha repassat l’actualitat del club culer, especialment la del primer equip masculí amb temes candents pendents. Aquestes han estat les declaracions més destacades que ha fet el dirigent blaugrana:

Com ha acabat la temporada?

“Han estat mesos durs. S’han hagut d’atendre moltes situacions que s’estaven produint. Però això respon a ser president del Barça. Vull agrair als socis i sòcies del Barça que han estat al costat del club”.

Els últims esdeveniments: Champions del Real Madrid, eliminació del bàsquet i fitxatge de Mbappé

“Com a culer no hem tingut les notícies que volem. Volem guanyar la Champions, guanyar amb el bàsquet i el fitxatge de Mbappé, crec que son lliures de fer el què vulguin. A mi m’agrada la filosofia de La Masia, de crear jugadors que poden servir per al primer equip”.

“Soc optimista de mena. Sino aquest club seria difícil governar-lo. No canvio la filosofia esportiva. Estic orgullós de ser del Barça i no hem de mirar el què facin els nostres rivals. Estem seguint amb la transició de la recuperació econòmica i cada cop la tenim més a prop. Vam arribar amb l’intenció de donar la volta a la situació; estem a punt de donar uns resultats econòmics positius, a punt d’arribar la norma 1:1 del fair play, vam heredar l’1:4, per comprar un jugador n’haviem de vendre 4. Hem de tornar l’Spotify Camp Nou, tornarem a finals d’aquest any, a meitat de la temporada vinent. El futbol i el bàsquet no ha sortit bé. Amb el femení podem estar contents i esperem que l’handbol tingui èxit. Jo estic orgullós de ser del Barça”.

El fair play

“Estem treballant per fer-ho. És un dels objectius. S’han de donar una certa de circumstàncies econòmiques. Hem reduit les despeses 200 milions. Els resultats ordinaris, donarem positius. Si resolem altres aspectes econòmics, podrem estar en el 1:1, ens complicava molt la gestió la norma de l’1:4”.

L’adeu de Xavi

“El Xavi ha fet una bona feina. Va agafar el club en un moment de màxima dificultat, la temporada passada va guanyar la lliga i la supercopa. Enguany no han sortit les coses, fins al punt que al gener va dir que plegaria a final de temporada, jo vaig acceptar-ho perquè sé que és un culer de cap a peus i sabia que podria acabar la feina. Arriba final de temporada i Xavi rectifica. “Li vaig dir creus en aquest equip?” i ell em va dir “sí, el faré campió” i vam fer pública la continuïtat. Què passa? Hi ha unes declaracions de Xavi, que canvia el discurs, després d’unes converses amb el director esportiu de canviar la plantilla. I jo, en aquell moment, penso que l’equip necessita un impuls. Tenim l’oportunitat d’incorporar a Hansi Flick, que confia en la plantilla i en els jugadors, i té l’ambició de competir contra qualsevol. Hem acabat d’una manera elegant amb Xavi, té les portes obertes per tornar al Barça. Tinc la sensació que s’ha acabat bè i que ara donem un nou impuls a la plantilla que era necessari per guanyar”.

“Tot anava forçat quan vam acceptar la seva continuitat. Teníem coll a vall que marxava. En aquells moments, del canvi de parer, el seu entusiasme ens va fer prendre la decisió de ratificar-lo. En el moment en què demana uns canvis substancials a la plantilla, que no entraré a valorar, la direcció esportiva no ho veu clar. Jo tinc la percepció que després d’aquest canvi de discurs, l’equip necessitava un impuls”.

“Assumeixo la màxima responsabilitat de prendre aquesta decisió. La meva junta directiva i jo. Però en aquesta decisió també influeix el director esportiu. Ens apareix l’opció de Hansi Flick, que coneix més del què ens pensavem la plantilla, ens va donar molta confiança i vam creure que era la decisió correcta”

“Mai plou a gust de tothom. El què, crec que està ben decidit. El com, es va fer com les circumstàncies ho van permetre. Després del Rayo, li vaig dir que parlariem a final de temporada, perquè aquella setmana hi havia el femení amb la final de la Champions. les circumstàncies i els neguits del cos tècnic, van portar-nos a prendre la decisió abans de la final de la Champions. Tampoc volia fer patir als tècnics que tenien el neguit. Afortunadament no va afectar a la final de la Champions femenina”.

“Ens hem enviat uns missatges. Xavi és una gran persona i espero que la relació no quedi tocada. A mi el cor em deia que continués, el cap que l’havia de canviar. Per mi la relació continua sent la mateixa i espero que segueixi sent bona”

“M’ha tocat Messi, Koeman, Alba, Busquets, pique i ara Xavi. És dur. Però la meva responsabilitat està per sobre d’aquestes circumstàncies que pertanyen als sentiments i les emocions. Haig de posar els interessos del Barça per davant. Els moments no son fàcils, a la travessia pel desert li veig el final i sempre hem de posar els interessos del club per davant de les aficions”.

Hansi Flick

“Per respecte a Xavi vam aturar màquines. No vam voler destorbar a l’equip ni a l’afició culer amb noticies que estavem buscant entrenador. Però sí que al principi de tot, amb la meva arribada ja havia pensat en Hansi Flick. En aquell moment havia signat ambla selecció alemanya. Quan Xavi va dir que ho deixava, el Hansi Flick ha estat estudiant la nostra plantilla, els nostres jugadors i pensant quin sistema és idoni. Després Deco i Bojan van reunir-se amb ell, ens va dir que sí”.

“Tot van ser informes positius. Deco va veure un entrenador amb experiència, responsbale, seriós, tenia molt clar com haviem de jugar, respectant el nostre estil de joc. Que té uns jugadors que se li poden treure molt rendiment i tant Deco com Bojan van tornar convençuts”.

“A Hansi Flick li fa molta il·lusió. És algú seriós, però ens ha mostrat il·lusió i agraïment. Té clar que anirà bé. Quan ens vam veure li vaig donar una carta del què penso que ha de saber que és al Barça, perquè sapigués on venia; un club amb valors, que som més que un club, propietat dels seus socis, que això és molt important”.

“La relació de punts per donar a conèixer està això. Una aposta incondicional de la plantilla. Quan va estar allà va treure jugadors importants i a la selecció alemanya també. Sap que té una joia. Es trobarà amb molts joves que ja estan al primer equip. I el veig il·lusionat perquè li agrada treballar amb nois joves amb present i futur. Tenim grans jugadors joves, combinats amb els que ja tenim com De Jong, Gündogan, els Joaos, Lewandowski amb qui ja hi ha treballat i ho ha guanyat tot. Sap com treure-li profit. Se li pot treure molt rendiment encara, Ha tingut moltes ofertes, també d’Aràbia i no ha volgut marxar perquè està a gust aquí. Lewandowski, Gündogan i Ter Stegen que el coneixen ja s’hi han posat a disposició. Estic convençut que competirem i que donarem alegries als culers”.

“Flick s’adapta a l’estructura del club. Hem contractat un preparador físic. Flick porta un segon i un preparador físic. Amb Deco estan dissenyant la planificació”

El mercat, hi haurà baixes?

“La intenció és mantenir a tots. Després hem de mirar si hem de fer retocs, els farem. Una cosa és fer retocs i altra canvis substancials. Potser alguna baixa perquè acaben contracte o que han demanat sortir. Ens tornen els cedits també. Tot això ho deixo en mans de la direcció esportiva i de Flick”

Com es prenen les decisions; Deco o Flick?

“En Flick i en Deco. Deco té clar què li falta a l’equip, li ha transmès a Flick i Flick també ha donat la seva opinió. Ja hi estan treballant. Proposen les decisions, les passen a la junta directiva i nosaltres les validem o no, tenint en compte la situació econòmica”

Gran venda?

“No és necessària una gran venda. Avui per avui hem crescut en ingressos, hem reduït les despeses, hem d’acabar de resoldre una operació que ens va generar fair play i un dels socis no va acabar de complir. Estem en negociacions que serà el millor del mercat en roba esportiva i hi ha una sèrie d’operacions que ens estan fent créixer els patrocinis. Tot fent-ho compatible amb l’Spotify Camp Nou”.

Els Joaos

“Volem que continuïn. La situació no ha canviat. Deco hi està treballant per extendre la situació una temporada més. A més, Hansi Flick considera que son jugadors de gran qualitat. Ell al Bayern ja va voler fitxar Joao Félix. L’entrenador compta amb ells”.

“Estic content amb la temporada de Joao Félix. Sí que se li podia haver tret més rendiment a Joao Félix. Crec que ha de poder tenir més pes específic amb la qualitat que té”.

Mala temporada. Per què?

“Hem tingut moltes lesions. Les decisions arbitrals tampoc ens ajuden. Amb el cas Negreira han aconseguit des de la caverna, tot el què estan llançant han fet el seu forat. Aquest curs les decisions ens han anat en contra més del que és habitual. I amb el gol al Bernabeu encara el CTE ens han de passar tot el material si la pilota va entrar. Tampoc hem tingut la sort dels campions. Per exemple, contra el PSg que ho teniem rodat, es va produir aquella axpulsió de l’Araujo. De tota manera, no vam perdre el partit per culpa d’Araujo, ha fet una gran temporada i és un central de referència que tenim. No vam saber competir 10 contra 11 i ens havien de fer tres gols. I això ens va desmuntar les il·lusions”.

Què li demana a Flick?

“Li demanem guanyar. Treball, professionalitat i que està aquí per guanyar. Amb ell creiem que pot agafar un punt de força física que necessita aquest equip. Nosaltres no renunciem al nostre estil genuí, ara és important la preparació física. Hem d’estar millor preparats que cap equip. Si estem bé físicament i juguem un futbol d’atac espectacular, podem guanyar a qualsevol”.

“Al minut 60, l’equip en molts partits baixava de rendiment. Teniem la sensació que l’equip no acabava com havia d’acabar-lo. Contra el Madrid, els dos partits els vam començar guanyant i els vam perdre als últims 20 minuts. Son coses a millorar”.

Perdre tindrà conseqüències. Li ha jugat en contra?

“Perdre ha tingut conseqüències. Al primer equip de futbol i a tots els àmbits del club”

Fitxatges

“El pivot defensiu. Christensen ha fet una gran feina, amb ell allà l’equip s’ha endreçat. És una posició que s’haurà d’afegir un altre jugador. Compten amb el Marc Casadó, que esta fent una temporada espectacular”.

“No parlem de jugadors. Parlem de posicions. Igual que no necessitem fer una gran venda, tampoc pensem que el club hagi de fer una inversió d’aquests diners (Zubimendi i Kimmich)”.

“Hansi vol evolucionar el sistema. Noslatres som cruyfistes, al 100%. Les lliços del mestre Johan son fonamentals. Flick, com han fet molts entrenadors del Barça, també vol fer una evolució del sistema. Pot haver-hi alguna incorporació a la davantera, s’està pensant en un jugador de banda. De banda, banda. Ho han de parlar Deco i Flick i ho valorarem”

L’Spotify Camp Nou

“A final d’aquest any. No sé si serà a primers de desembre, a mitjans o al gener. Això ens diuen. Amb el 60% d’aforament, però tornarem a casa. Haurem de fer certs sacrificis i per això valoro tant el sacrifici que està fent els socis i sòcies del Barça. Les obres seran simultànies, i això pot crear incomoditats. Podrem tenir el millor estadi del mon. És la obra més important de la institució, s’havia de fer per tenir una viabilitat esportiva i econòmica que ens donarà més ingressos”.

El cas Negreira

“La pregunta és perquè tothom s’atreveix amb nosaltres? És perquè el Barça representa, per temor que ens surtin bé les coses i podem tornar a una etapa gloriosa. Perquè m’investigaven? Estirar el xiclet, per intentar enganxar el president del Barça ja que el delicte de suborn prescriu als 30 anys. És una campanya orquestrada per destrossar la reputació del club i la nostra. I això crea un efecte i anem pels camps i sembla que hem comprat àrbitres. Ja hem demostrat que era un assessorament arbitral. I això vulguis que no, condiciona. I ho han aconseguit. És un dels motius pel qual ens han perjudicat. Es veu clarament el grau de comunicació i escàndol que allò volia representar i ara que tot es desdiu costa trobar les noticies. Un club de l’entitat del Madrid no hauria de fer això. És una jugada molt bruta. Per guanyar no val tot i aquí han intentat jugar aquesta carta. No sé perquè la juguen perquè igualment generalment les decisions controvertides cau al seu favor. No em va agradar gens ni mica aquella compareixença en el sumari del cas Negreira i que va allargar la instrucció sis mesos. No tenen cap manera de demostrar que vam comprar àrbitres perquè no ho hem fet”.

Els avals

“No hi ha res. Ni portes giratòries, ni contraprestacions, ni tractes de favor... vam pagar els plats trencats d’una normativa que ens feia fer un aval de 125 milions d’euros. Aquest aval va comportar unes despeses, que a més es van duplicar amb el Covid. Els costos de l’aval va haver persones que ens van ajudar; els meus germans, amics meus, coneguts... i això va ser un préstec. I nosaltres els estem retornant. ISL ja ha passat per compliance i ha dit que no hi ha res. Son ganes de buscar raons. El proper president del Barça no haurà de passar per aquest mal tràngol, això ens ha costat molts diners i sense fer cap il·legalitat. Els que sempre busquen distorsionar, volen trobar irregularitats on no n’hi ha. Hem pagat els plats trencats d’haver de fer l’aval més gran de la història del futbol. No hi ha res. Amb ISL hi treballavem des del 2014. Hi ha una relació correcte, fan la seva feina amb les seves acadèmies”.

La superlliga

“Ens dona el dret a organitar competicions. Hem mantingut la nostra posició, no hem incomplert el contracte que teniem amb la superlliga i ens pot donar molt de rèdit. Penso que això acabarà amb un pacte amb UEFA. Soc dels que li agrada construir ponts. Des de la força que ha de tenir una superlliga, amb una sentència del tribunal europeu, sense haver de sotmetre’s als organismes que regulen el futbol. S’ha de torbar un punt d’acord, portarà temps però sabiem que això era una batalla que no seria d’immediat resultat”.

El bàsquet

“Ho sentim molt. El Palau i els culers han animat incondicionalment sempre i els agraeixo. Penso que hem donat la cara, a Madrid i l’altre dia s’hagués pogut donar un altre resultat. A nivell esportiu, hem deixat a les mans del director esportiu i es prendran decisions importants. Decisions substancials perquè pensem que s’han de donar uns retocs. Tenim marge per fer un equip competitiu per la temporada que ve. Haurem de veure quina proposta fan els que han de prendre la decisió i jo l’acceptaré segurament en un 90%”.

El femení

“L’equip femení és una joia. Ara mateix sostenen el club. tenim una capitana com l’Alèxia, recent renovada. També les altres capitanes. A la millor jugadora del mon que és l’Aitana i és una jugadora de casa que sent els colors, carismàtica i que representa l’entitat. Totes les renovacions que hem fet, totes elles han valorat el fet de jugar al Barça, de ser al Barça. Incorporarem més jugadores per seguir gaudint d’un equip de somni”.

“Hi estic encantat i per això seguirem invertint. Ens dona alegries i ens en donarà més. Tenim propostes per fer partits amb equips dels EUA”.

Jonatan Giráldez

“Té una proposta del Washignton molt important i no arribem a aquestes retribucions encara. El nou entrenador ja el sé, però encara no el direm”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.