Barça

Les explicacions de Laporta

El president del Barça dona la seva versió sobre la marxa de Xavi i passa revista al moment de l’entitat en una entrevista als mitjans del club

S’esperava amb candeletes l’aparició de Joan Laporta després del final de temporada, marcat sobretot pel desenllaç que hi ha hagut en el primer equip de futbol masculí. Ahir va ser el dia que el president del Barça va donar explicacions de tot plegat. No va ser en una roda de premsa, sinó als mitjans del club, en una entrevista a Barça One, la plataforma de streaming llançada recentment per l’entitat. Allà va respondre a les preguntes de Llorenç Tarrés i Míriam Nadal, en una estampa pròpia dels programes de pòdcast tan populars avui dia, cadascun amb un micròfon i una tassa del Barça damunt d’una taula que tenia dibuixat un camp de futbol, en un plató amb un decorat colorit i desenfadat –de fet, la cadena va anomenar l’espai El pòdcast del president.

El dirigent va tocar tots els temes candents, si bé va ser l’adeu de Xavi Hernández, del qual encara no havia donat la seva versió després del galimaties que es va formar, la qüestió en què més es va esplaiar. També va parlar, és clar, de l’aposta per Hansi Flick; va fer cinc cèntims del que l’entitat aspira a fer en aquest mercat de fitxatges, sempre condicionat per un fair play que confia a generar; va avançar un gran acord amb Nike, i també va carregar contra el Real Madrid arran del cas Negreira.

La situació econòmica

“Negociem el millor contracte de patrocini”

“A la travessia pel desert li veig el final.” És una frase que Laporta va repetir. “Ara com ara, hem crescut en ingressos i hem reduït les despeses”, va continuar el president, que va anunciar la imminent renovació de patrocini amb Nike, sense esmentar el nom de la marca, que ha de reportar molts diners al club. “Estem negociant un contracte que serà el millor del mercat en roba esportiva”, va dir Laporta, que hi va afegir: “Hem d’acabar de resoldre una operació que ens va generar ‘fair play’ l’any passat i un dels socis [Libero] no va acabar de complir”. I continuava: “Hi ha una sèrie d’operacions que ens estan fent créixer els patrocinis.” I això, amb el retorn a l’Spotify Camp Nou en l’horitzó, programat per aquest mes de desembre: “És l’obra més important de la institució i ens donarà més ingressos.”

El mercat

“No caldrà una gran venda”

Per anar al mercat en condicions, és fonamental que el Barça tingui ‘fair play’ i Laporta és optimista. “Estem a punt de fer-ho”, va dir el president, que va assegurar, en aquest sentit, que aquest estiu “no és necessària una gran venda”. “La intenció és mantenir-los a tots. Potser alguna baixa sí que hi haurà, o bé per final de contracte o perquè el jugador ha demanat sortir”, hi va afegir. El dirigent va fer cinc cèntims d’algunes operacions com ara que s’està treballant perquè João Félix i Cancelo continuïn i que entre els objectius a incorporar hi ha un atacant de banda i un pivot defensiu. Tot i això, en aquesta última demarcació, qüestionat concretament pels noms de Zubimendi i Kimmich, Laporta pràcticament els va descartar: “No pensem que el club hagi de fer una gran inversió.”

El cas Negreira

“El Real Madrid ha jugat brut”

El president es va mostrar molt emprenyat parlant del cas Negreira, del qual va ser exculpat la setmana passada. “La pregunta és: per què tothom s’atreveix amb nosaltres? És pel que el Barça representa, per por que puguem tornar a una etapa gloriosa”, va dir. “És una campanya orquestrada per destrossar la nostra reputació”, va continuar. “Això condiciona i és un dels motius pels quals ens han perjudicat els arbitratges”, va assenyalar el president, que va carregar contra el Real Madrid. “Que el Madrid comparegués i allargués la instrucció del sumari sis mesos no em va agradar gens ni mica. És una jugada molt bruta”, va indicar. “Per guanyar no val tot, i van intentar jugar aquesta carta, que no sé per què la juguen, perquè igualment les decisions controvertides generalment cauen al seu favor”, va reblar.

L’aposta per Hansi Flick

“Amb Flick creiem que l’equip pot agafar un punt de força física”

Laporta va explicar com es va forjar la incorporació de Hansi Flick. “Per respecte a Xavi vam aturar màquines”, va reiterar el dirigent. “Sí que al principi de tot, amb la meva arribada a la presidència, jo ja havia pensat en Flick, però en aquell moment havia signat amb la selecció alemanya”, va continuar el president, que va revelar que Flick va analitzant a fons l’equip culer des del moment en què Xavi, al gener, va dir que no continuaria pensant que podria ser una opció. “Ha estat estudiant la nostra plantilla, els nostres jugadors i pensant quin sistema és idoni”, va indicar. “Quan ens vam replantejar la continuïtat de Xavi, Deco i Bojan es van reunir amb Flick i, tan bon punt ens va dir que sí, vam creure que era el millor i el més capacitat”, hi va afegir. “Li fa molta il·lusió. Té clar que anirà bé”, va dir. “I nosaltres li demanem guanyar. Treball, professionalitat i saber que és aquí per guanyar”, va asseverar Laporta, que es va mostrar convençut que el nou entrenador traurà millor rendiment dels futbolistes, tot puntualitzant casos com Lewandowski –“amb qui ja hi ha treballat i ho ha guanyat tot”– i João Félix –“a qui ja va voler quan estava al Bayern i ha de poder tenir més pes específic amb la qualitat que té”–. El dirigent també creu que l’equip millorarà en clau física, aspecte en què ha detectat un dèficit aquest curs. “Amb ell creiem que l’equip pot agafar un punt de força física, que ho necessita. Nosaltres no renunciem al nostre estil genuí, ara és important la preparació física. Hem d’estar més ben preparats que cap equip. En el minut 60, l’equip en molts partits baixava de rendiment”, va manifestar.

“Tot anava forçat quan vam acceptar la continuïtat de Xavi”

Fins ahir no se sabia quina era la versió de Laporta després d’acomiadar Xavi. El president va explicar la cronologia dels fets, des del seu punt de vista. “Xavi ha fet una bona feina, però enguany no han sortit les coses, fins al punt que al gener va dir que plegaria a final de temporada. Jo vaig acceptar-ho perquè sé que és un culer de cap a peus i que podria acabar la feina”, va començar. “Arriba final de temporada i Xavi rectifica. I jo li vaig dir: «Creus en aquest equip?» I ell em va respondre: «Sí, el faré campió.» Aleshores vam fer pública la continuïtat”, hi va afegir Laporta, per a qui tot va canviar amb les paraules del ja extècnic en la prèvia del Rayo. “Què passa després? Hi ha unes declaracions de Xavi, que canvia el discurs, després d’unes converses amb el director esportiu en què va fer unes peticions noves”, va seguir. “Tot anava forçat quan vam acceptar la seva continuïtat. Teníem coll avall que marxava. En aquells moments del canvi de parer, el seu entusiasme ens va fer prendre la decisió de ratificar-lo. Quan demana uns canvis substancials a la plantilla, la direcció esportiva no ho veu clar i jo tinc la percepció que, després d’aquest canvi de discurs, l’equip necessitava un impuls”, va indicar. “Després tenim l’oportunitat d’incorporar Hansi Flick, que confia en la plantilla i en els jugadors, i té l’ambició de competir contra qualsevol”, va assegurar el dirigent, que també es va referir a les formes de l’esmentada destitució: “Després del Rayo, li vaig dir que parlaríem a final de temporada, perquè aquella setmana hi havia el femení amb la final de la Champions. El neguit del cos tècnic, a qui tampoc volia fer patir, ens va portar a prendre la decisió abans de la final.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)