Barça

Un adeu dels que dolen

Llegenda. Mariona Caldentey no renovarà el contracte i, després de deu temporades inoblidables, deixarà el Barça quan acabi el curs

El Barça l’enyorarà molt. La seva visió, la seva mobilitat, el seu gol, el seu talent descomunal. I, és clar, el seu somriure. Mariona deixarà el club blaugrana quan acabi la temporada. La balear posarà punt final a deu temporades que són història i en què ha aixecat 25 títols. La de Felanitx ha decidit no renovar el contracte, que expira aquest any, i fer les maletes. El destí, Anglaterra.

Mariona ho havia de comunicar després dels partits amb la selecció espanyola i abans de l’últim ball al Johan. Dit i fet. Ahir a la tarda, la 9 blaugrana i el club van anunciar que separen els seus camins. La balear, jugadora polivalent com poques, va voler adreçar-se als culers a través d’un vídeo i una carta plens de sinceritat, elegància i amor cap al Barça. I és que, com passa amb altres futbolistes de la plantilla, el creixement de l’equip no s’explica sense Mariona. Ella hi va arribar amb 18 anys, la temporada 2014/15. Llavors, el Barça no era ni tan sols professional. Avui és el millor club del món. Un equip que ha fet història sobre la gespa, amb infinitat de títols, com el pòquer inèdit d’aquest any, i amb un joc que enamora. Però també fora del terreny de joc, sent el motor d’un canvi social que ha trencat totes les barreres. Mariona no tenia referents, però ara són moltes les nenes i els nens que tenen la seva samarreta, que l’admiren, que s’emocionen amb el seu futbol i que somien ser com ella.

Un penal

Mariona, que ha jugat més de 300 partits amb la samarreta del Barça, va posar el segell del primer bitllet per a una final europea. Un penal contra el Bayern de Munic que va començar a canviar el curs de la història d’aquell equip. I és que sense aquella final perduda contra el Lió a Budapest, les jugadores no s’haurien ficat entre cella i cella ser les millors per tal de, cinc anys després, derrotar el rei d’Europa per prendre-li la corona. És un dels molts records inoblidables de Mariona, cinquena màxima golejadora de l’equip, com el gol en la pròrroga que va valdre una copa l’any 2018.

Les lesions l’han castigat de manera injusta, però Mariona s’ha aixecat per tornar a somriure, com ho ha fet aquest curs en què el físic l’ha respectat i ha firmat una temporada de 10. “Ha estat una decisió difícil i meditada, però a la vida s’ha de ser honest i acceptar que els cicles s’acaben. Marxo sabent que deixo el Barça on es mereix: sent el millor equip del món. Poder portar aquesta samarreta només m’ha fet estimar més el club. Sempre estaré orgullosa d’haver format part d’aquesta família.” Gràcies, Mariona. Diumenge, el culer et donarà el comiat que mereixes.

EL COMIAT

Em quedo amb els èxits i amb el canvi i l’impacte social que hem aconseguit. L’equip és històric i amb el temps ho valorarem més

LES XIFRES D’UNA JUGADORA ÚNICA

Espero que em recordeu com aquella jugadora que ho va donar tot per aquest escut
Mariona Caldentey
JUGADORA DEL BARÇA
302
partits
ha disputat Mariona Caldentey al llarg d’aquests deu anys en què ha guanyat 25 títols
114
gols.
És la cinquena màxima golejadora darrere d’Alèxia, Jenni, Sonia Bermúdez i Oshoala
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)