Barça

Set blaugrana en la cita olímpica de París

Jocs Olímpics 2024. Cata Coll, Ona Batlle, Irene Paredes, Aitana, Alèxia, Patri Guijarro i Salma Paralluelo formen part de la convocatòria definitiva

Ja se saben les jugadores que viatjaran fins a París en la primera participació en la història de la selecció espanyola femenina en uns Jocs Olímpics. En la llista definitiva, que va donar a conèixer ahir a la tarda Montse Tomé, hi ha 18 futbolistes, entre les quals destaca la presència de set blaugrana: Cata Coll, Ona Batlle, Aitana Bonmatí, Alèxia Putellas, Irene Paredes, Salma Paralluelo i Patri Guijarro, la gran novetat de la convocatòria. La migcampista mallorquina del Barça era una de les poques que es mantenien voluntàriament allunyades de la selecció pel conflicte “de les 15”, el setembre del 2022. D’aquesta manera, doncs, Guijarro, una peça fonamental en els últims èxits del club blaugrana i que havia renunciat al mundial d’Austràlia i Nova Zelanda, en què la roja es va proclamar campiona del món l’estiu passat, torna a una convocatòria anys després amb l’aspiració d’endur-se l’or olímpic.

Les grans absències en clau Barça són Jana Fernández i Vicky López. La defensa de Martorell, inclosa en la primera llista de 26 futbolistes, ha caigut de la convocatòria definitiva i abandonarà la concentració espanyola un cop hagin disputat els dos partits de classificació per a l’Eurocopa del 2025, que jugaran contra la República Txeca i Bèlgica el 12 i el 16 de juliol respectivament. Vicky López tampoc ha estat convocada per Montse Tomé, però, tot i així, serà una de les quatre suplents i viatjarà a París, juntament amb Elene Lete (Real Sociedad), Alba Redondo (Real Madrid) i María Méndez (Llevant), i podrien entrar a l’equip en cas d’una possible baixa d’última hora.

Aquests Jocs tampoc se’ls perdran les exblaugrana Mariona Caldentey, que començarà una nova aventura a l’Arsenal després d’una dècada al Barça, i Jennifer Hermoso. A més, també han estat convocades les catalanes Laia Aleixandri, jugadora del Manchester City, i Laia Codina, que després de l’estiu afrontarà la seva segona temporada a l’equip gunner. Qui no hi serà és la lateral mataronina Leila Ouahabi (Manchester City). Les altres futbolistes descartades han estat Maite Oroz (Madrid) i Inma Gabarro (Sevilla).

El 17 de juliol s’iniciarà la concentració definitiva de cara als Jocs Olímpics, però no serà fins al dia 21 que la selecció espanyola posarà rumb a França, concretament a Nantes, on iniciarà el seu camí per emportar-se l’or olímpic. Un cop més, amb una destacada presència de futbolistes blaugrana i catalanes a les seves files. El Japó, Nigèria i el Brasil seran els primers rivals en la fase de grups.

Porteres
Cata Coll (Barça) Misa (Madrid)
Defenses
Ona Batlle (Barça) Irene Paredes (Barça) Laia Aleixandri (City) Olga Carmona (Madrid) Oihane (Madrid) Laia Codina (Arsenal)
Migcampistes
Patri Guijarro (Barça) Teresa Abelleira (Madrid) Aitana Bonmatí (Barça) Alèxia Putellas (Barça) Jenni Hermoso (Tigres)
Davanteres
Athenea (Madrid) Lucía García (Monterrey) Salma Paralluelo (Barça) Mariona (Arsenal) Eva Navarro (Atlético)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Els antiherois blaugrana d’en Bayer

Vitor Baia: un sopar d’agraïment a Pantic

BARCELONA
 

Kika Nazareth ja és blaugrana

barcelona
 

El somni de Hansi Flick

BARCELONA
 
Els antiherois blaugrana d’en Bayer

Christanval: l’espermatozoide campió

BARCELONA
 

El Barça anuncia el fitxatge de Kika Nazareth

barcelona
 

Set blaugrana en la cita olímpica de París

barcelona
 
Els antiherois blaugrana d’en Bayer

Lopetegui: un gos abandonat a Portbou

BARCELONA
 

Júlia Bartel fitxa pel Chelsea

BARCELONA
 

Mariona Caldentey ja és ‘gunner’

barcelona