Barça

Thiago penja les botes i és una opció per completar l’‘staff’ de Flick

Canvi. Martiritzat per una lesió al maluc, el migcampista es retira als 33 anys i té sobre la taula la proposta del tècnic alemany, que va dirigir-lo al Bayern, per tornar al Barça com a assistent

Thiago Alcántara va confirmar ahir que penja les botes. En un curt comunicat a les xarxes socials va anunciar que ho deixa, als 33 anys: “Sempre estaré disposat a tornar el que m’han donat i estic agraït pel temps que ho he gaudit. Gràcies, futbol. I a tots els que m’han acompanyat i m’han fet millor jugador i persona en el camí. Fins aviat.” Un comiat abans del que es podia pensar, en gran part per culpa d’una lesió al maluc. I és que Thiago es va lesionar l’abril del 2023 i des d’aleshores només va poder jugar cinc minuts, el mes de febrer passat. S’ha cansat i tanca així una carrera espectacular amb deu títols al Barça (quatre lligues, una copa, dues supercopes, una Champions, una supercopa d’Europa i un mundial), 17 al Bayern (set lligues, quatre copes, tres supercopes, una Champions, una supercopa i un mundial) i quatre al Liverpool (dues copes de la lliga, una copa i una supercopa).

Ara, però, se li obre una nova via: la banqueta i el Barça. Hansi Flick, que va dirigir-lo al Bayern (2019/2020), li ha posat sobre la taula l’opció d’integrar-se al seu equip tècnic juntament amb Toni Tapalovic, Marcus Sorg i Heiko Westermann. Thiago és un apassionat del futbol, coneix la casa, on es va formar i on va acabar jugant al primer equip abans de marxar a Baviera l’estiu del 2013, i, a més, pot ser un element interessant per comunicar-se amb la plantilla ja que domina l’alemany.

Seria aquest un pas natural en la seva trajectòria, perquè tots els tècnics que ha tingut –entre altres Pep Guardiola, Carlo Ancelotti, Luis Enrique o Jürgen Klopp– han destacat aquesta visió i inquietud més enllà del simple fet de jugar. Un d’ells és Luis Milla, que el va entrenar fa 14 anys a les categories inferiors de la selecció espanyola. Thiago tenia aleshores 19 anys, però Milla ja li va percebre alguna cosa especial. “És el primer que vol aprendre, està molt pendent d’ajudar l’entrenador i, tot i que encara és molt jove, crec que pot arribar a ser un gran entrenador”, va dir en una entrevista a aquest diari, el 6 d’octubre del 2012. Ha plogut molt, però igualment sembla que s’hi encamina. “Per la forma com ho viu, per la maduresa que té i perquè és un jugador que es preocupa per coses que no veus en la gent de la seva edat. Té aquella inquietud que t’indica que és un home que dona molta importància a aquest tipus de coses i crec que té perfil per ser-ho més endavant”, va afegir Milla. De moment, Thiago s’ho rumia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)