Barça

Amb F de Flick

Bateig oficial de Hansi Flick al camp Tito Vilanova. L’alemany, amb Thiago Alcántara present, dirigeix els seus dos primers entrenaments amb el Barça

Lamine Yamal i Pau Cubarsí passen a tenir fitxa del primer equip

El nou Barça de Hansi Flick ja treballa, ja corre i ja sua. Després de sotmetre’s dimecres a les revisions mèdiques i físiques habituals del primer dia de la pretemporada, ahir, dijous, els futbolistes disponibles de la primera plantilla blaugrana van dur a terme els dos primers entrenaments. Matí i tarda. Dia de doble sessió.

Després que quedés anul·lat l’entrenament de dimecres, ahir va ser el dia de la gran estrena. Hi havia expectació per veure Flick en acció. Se’l va poder veure vestit de curt sobre la gespa del camp Tito Vilanova, en el seu bateig, acompanyat, entre d’altres, de Thiago Alcántara. Als seus 33 anys, Thiago torna a casa. El club encara no ha fet oficial el seu nou càrrec dins l’staff com a enllaç entre la plantilla i Flick, però ahir ja se’l va poder veure treballant a la ciutat esportiva amb el mateix uniforme que la resta del cos tècnic. Roda el món i torna al Born.

Més d’una vintena de futbolistes es van entrenar sota les ordres de Flick en aquest primer dia de feina. Va ser el cas d’Iñigo Martínez, Vitor Roque, Oriol Romeu, Iñaki Peña, Ansu Fati, Pablo Torre i Clément Lenglet, del primer equip, i un grup nombrós de futbolistes del planter format per Héctor Fort, Valle, Unai, Marc Bernal, Ángel Alarcón, Mika Faye, Noah Darvich, Trilli, Gerard Martín, Andrés Cuenca, Toni Fernández, Guille Fernández, Sergi Domínguez i Quim Junyent.

Els lesionats Gavi, Balde, De Jong i Julián Araujo van continuar amb la seva feina de recuperació. A Balde se’l va veure completament recuperat de la lesió al bíceps femoral que l’ha tingut aturat des del mes de gener. En el cas de Gavi, setmanes enrere el club havia difós un vídeo on se’l veia treballant al gimnàs, però ahir ja se’l va poder veure per fi a la gespa exercitant-se a bon ritme. Gavi ha estat parat des del mes de novembre i els culers l’han enyorat, i molt, aquesta temporada passada. La seva recuperació és com un fitxatge més per a Hansi Flick.

Lamine Yamal i Cubarsí

Dos dels absents en la doble sessió d’ahir, Lamine Yamal i Pau Cubarsí, ja són membres del primer equip de ple dret. El club va anunciar ahir que tindran fitxa del primer equip aquesta temporada 2024/25. Ja se sabia, però ara ja és oficial. Faltava la confirmació. Lamine Yamal, el gran nom propi d’aquesta Eurocopa, encara tenia fitxa de juvenil, i el d’Estanyol tenia fitxa amb el filial.

El Barça no pot trencar el contracte amb Nike

L’Audiència de Barcelona ha confirmat les mesures cautelars acordades en el conflicte que manté el Barça amb la multinacional Nike, la marca que el vesteix, i desestima el recurs interposat per l’entitat presidida per Joan Laporta, que està obligada a complir el contracte de patrocini signat fins al 2028. El Barça havia denunciat el contracte en considerar “l’existència d’incompliments flagrants”, clàusules abusives als marges comercials, problemes d’abastament, a més d’unes xifres allunyades de la realitat actual en aquest tipus de contractes. Per tot això Joan Laporta va anunciar que el Barça estava disposat a trencar el contracte, “si no es produïen compensacions econòmiques” pels incompliments denunciats. Ara, però, la resolució descarta que el Barça “estigués facultat per desistir unilateralment del contracte”. Així l’Audiència insta el club blaugrana que “cessi en l’execució de les seves obligacions sota el contracte de patrocini vigent”, en què s’inclou “l’obligació de col·laboració perquè Nike pugui complir les seves pròpies obligacions sota el (citat) contracte”. A més, també prohibeix a l’entitat culer que “celebri acords amb tercers” que siguin incompatibles amb el contracte de patrocini vigent. Malgrat aquest nou revés judicial, tot indica que l’entitat blaugrana i la multinacional nord-americana s’asseuran a renegociar un compromís més enllà del 2028. L’objectiu del club culer, segons paraules del president Laporta, és signar “el millor contracte del mercat”.

Dur comunicat de Jon Uriarte sobre Nico Williams

L’Athletic va presentar ahir dos fitxatges, Álvaro Djaló i Andoni Gorosabel, i en l’acte, el president del club, Jon Uriarte, va prendre la paraula per oferir un missatge institucional referent a Nico Williams, futbolista pretès pel Barça, amb una clàusula de 58 milions d’euros. Uriarte va ser contundent i crític amb la federació espanyola, ja que considera que no se l’està protegint informativament en la concentració d’Espanya en aquesta Eurocopa: “Nico és un futbolista molt compromès amb l’Athletic i ha estat sotmès a un bombardeig de preguntes sobre el seu futur de manera desmesurada i sense control, quan està concentrat per disputar l’Eurocopa per la Federació Espanyola de Futbol.” “El respecte entre tots els actors que componem el futbol és una base fonamental, o així ho concebem des de l’Athletic Club, que no té com a fórmula sotmetre a una pressió pública jugadors amb contracte en altres clubs per intentar incorporar-los.” “L’Athletic té un projecte atractiu i guanyador per als nostres futbolistes. Hem renovat recentment dos dels nostres internacionals, Unai Simón (2029) i Vivian (2031). Nico va firmar l’any passat fins al 2027 i també s’han compromès durant diverses temporades jugadors cobejats com ara Sancet, Prados, Julen Agirrezabala i Paredes, per posar alguns exemples.” “L’Athletic Club és capaç econòmicament, socialment i esportivament de mantenir en la seva estructura futbolistes de la talla dels nomenats, inclòs Nico Williams.” Uriarte no va admetre preguntes sobre el tema.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)