Barça

Des del passat, per al futur

En la temporada del 125è aniversari del Barça, els equips del club vestiran una samarreta que evoca la primera de la història de l’entitat

Ahir ja es va poder adquirir i la de Lamine Yamal va ser la més sol·licitada

No és aquesta una temporada més en el Barça. Aquesta el club celebra el 125è aniversari de la fundació i, a més, amb la tornada al nou Spotify Camp Nou, prevista per a finals d’aquest any, a l’horitzó. I, en aquest sentit, també la pell que portaran els equips culers aquest curs serà particular. I és que el Barça torna al bicolor en la samarreta. Un model sense línies, és a dir, una meitat blava i l’altra grana, un disseny que evoca la primera samarreta de la història. “Per honorar els orígens de l’entitat”, va explicar el mateix club.

Aquesta és un record per la samarreta que va portar Joan Gamper, el fundador del club, i els seus companys en les primeres passes que va fer el Barça. Té la seva història, és clar. Després del naixement, en la segona reunió de la junta directiva, que va ser el 13 de desembre de 1899, es va acordar que els colors que tindria l’equip serien el blau i el grana, i així va començar tot. La teoria més probable d’acord amb el que indiquen els historiadors és que es va triar aquesta indumentària amb els colors blau i grana perquè els germans Witty, uns dels primers socis del club, havien estudiat de joves a l’escola anglesa Merchant Taylors, on hi havia un conjunt de rugbi que utilitzava una equip així i va ser la manera més simple d’aconseguir-ne. De fet, en aquests inicis no era una samarreta, sinó una camisa, dividida simètricament amb una meitat blava i l’altra grana. Així, va ser la primera pell barcelonista, que es va mantenir fins a l’any 1910, i que ara es replica.

No és, però, l’única vegada que el Barça ha portat una samarreta d’aquest estil, n’hi ha dues més: la del centenari (temporada 1999/2000) i, també, la del curs del triplet, amb Pep Guardiola a la banqueta (2008/09).

Lamine Yamal, líder

Ahir, doncs, va sortir a la venda la nova samarreta culer i multitud d’aficionats culers van acostar-se a les botigues oficials per comprar-la. A la de l’Spotify Camp Nou fins i tot hi van haver cues abans de l’obertura al matí. D’entre totes les samarretes, la més sol·licitada va ser la del nou ídol blaugrana, Lamine Yamal, que estrenarà dorsal de primer equip, el 19. La de l’atacant de disset anys va ser la més venuda, seguida de les de Gavi i Pedri, també molt demandades.

La samarreta, que va dels 100 als 185 euros, depenent del model i de la personalització, portarà el logo de Spotify a la part frontal, juntament amb el de Nike, així com la marca Ambilight TV a la màniga de l’equip del primer equip masculí, i Bimbo a la del femení. A més, també continua incorporant el logo d’UNHCR/Acnur sota el número del dorsal. Sí que és cert que la que surt a la venda, respecte de la que portaran els futbolistes, té un canvi. I és que les que comprin els seguidors portaran el mateix logotip de Spotify (isotip i lletres) que apareixia als equips la temporada passada, mentre que les dels jugadors, només l’isotip. La versió del logo renovada es podrà adquirir a partir de la tardor.

RECORD

La samarreta és “per honorar els orígens de l’entitat”, segons el club

TRES PRECEDENTS

Serà la quarta vegada que el Barça competeixi amb una samarreta bicolor
TEMPORADA 2008/2009

Un triplet històric

La darrera vegada que el Barça va portar una samarreta dividida simètricament amb els dos colors, blau i grana, separats pel mig va ser la temporada 2008/09, que va ser històrica. I és que l’equip entrenat per Pep Guardiola va aconseguir el triplet amb la lliga, la copa i la Champions.

TEMPORADA 1999/2000

L’any del centenari

El club va retre homenatge a la primera samarreta de la història l’any que en va fer 100. D’aquesta manera, la temporada 1999/2000, va recuperar la meitat blava i la meitat grana. No obstant això, ja va estrenar-la, excepcionalment, el curs abans, el 28 de novembre de 1998, quan van començar els actes del centenari.

Les primeres passes del club

La primera samarreta de la història del club va ser bicolor. Va ser en la temporada 1899/1900, defensada per mites com Joan Gamper, fundador del club, Udo Steinberg i Romà Forns, i aquest model va mantenir-se fins al 1910. En aquelles primeres passes que va fer el club, l’equip no era una samarreta, sinó una camisa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)