Barça

Hansi Flick: “No faré un gran canvi en l’estil”

Hansi Flick ha parlat per primera vegada com a entrenador del Barça, en una entrevista oferta en els mitjans del club. La setmana passada, l’entitat en va oferir uns fragments, avui, tota sencera. Les seves declaracions més destacades:

Primeres impressions

“Vaig sentir la passió de tothom des del primer dia. Dels fans, el president... tothom que està aquí té la devoció de donar-ho tot per aquest club. Això és important, perquè nosaltres volem també tenir aquesta passió i devoció per donar-ho tot per aquest club.”

El club

“Quan vaig decidir ser entrenador, seguia el Barça perquè jugava un futbol fantàstic. I la manera que desenvolupen els jugadors, la gran feina que es fa des de sota, ja parla per si sol. Estic feliç de ser aquí. Des del primer dia, puc sentir-ho, tothom em respecta”

La filosofia de Flick

“La meva filosofia i la del Barça és similar. Quan vaig començar a entrenar, vaig estudiar molt sobre el futbol neerlandès i sobre Johan Cruyff. M’encantava el què transmetia. “

“Per sobre de tot, m’encanta la vocació ofensiva del Barça. Sobretot amb Pep. Tinc una molt bona relació amb ell i va ser una etapa meravellosa. També al Bayern. Miro molts partits seus, i ara també al Manchester City. M’encanta el seu estil, com juga a futbol, com millora a l’equip, és fantàstic.”

Com veu l’equip

“Tinc molt bona connexió amb Deco i ell fa una feina fantàstica. Estic satisfet amb el què acordem. Volem augmentar el nivell de l’equip, això és el més important per mi. Tenim molts bons jugadors, però a vegades, necessites un jugador que pugui guanyar un partit, però també tenim molt bons jugadors joves, hem d’ajudar-los perquè puguin millorar. És la nostra feina i crec que part de la filosofia del Barça”.

“Des de la primera sessió, he vist que el nivell dels joves és molt alt. “He de donar les gràcies a la Masia per com fan créixer els futbolistes. Normalment, quan els jugadors internacionals són fora la qualitat baixa, però aquí no passa. És agradable veure la qualitat, intensitat i concentració en cada entrenament i ho estan fent al 100%”.

Thiago

“Vaig parlar molt amb Thiago quan jugava al Liverpool. Va tenir mala sort amb les lesions i els últims mesos vaig parlar amb ell. Quan va decidir retirar-se, li vaig demanar si tenia ganes d’unir-se al meu staff. Podia ser una bona oportunitat d’aprenentatge. Quan vam arribar vam comprovar que és algú molt estimat. Va fer-ho molt bé. És genial que estigui aquí. M’encanta l’ambient que he vist des que soc aquí. La gent és propera i afable. És molt important. També volem formar part d’aquesta cultura i ens hem d’adaptar.”

Els entrenaments

“Ens agrada preparar bé els entrenaments. Tenim un nou staff. Molts experts en diferents llocs i això també és nou per ells. És important que ens anem coneixen i tinguem bona connexió. M’impressiona el nivell de professionalisme. Son a tot arreu. El camp està ple, no només de jugadors, també de gent de l’staff. És una connexió perfecta”

“En aquests primers dies estem donant molta importància a l’aspecte físic. Però d’altra banda, tots els exercicis que fem també estan relacionats amb la pilota. La pilota forma part de l’entrenament físic. Hi ha una primera part, liderada per Julio, Pepe i Rafa, i després hi ha una segona part en què la pilota entra en joc. Ho dividim una mica. La manera en la que treballem és totalment diferent al què han vist anteriorment. Especialment des del punt de vista físic. Des del primer dia, he insistit en què l’estat físic és el punt inicial. Necessites el físic, però també coneixements en l’aspecte tècnico-tàctic. Tot forma part del futbol. El futbol és molt més que jugar amb la pilota. Si ens fixem en Espanya, el millor equip de l’Eurocopa, però també veies seleccions més petites que sabien jugar bé amb les seves cartes i estaven a un nivell òptim des del punt de vista defensiu i tàctic. I no era fàcil competir-los-hi. Està en forma és crucial. Si entrenes al 80%, mai podràs rendir al 100% en un partit. L’entrenament és fonamental, allà és on pots créixer. I quan jugues el partit, és on pots demostrar si ets prou bo o no. S’ha d’entrenar bé, preparar-se bé i si fem això, guanyar estarà més a prop.”

Les lesions

“No penso en les lesions perquè son coses que no es poden canviar. Passa a tots els equips. Mai és un bon moment per lesionar-se i mai arriben en un bon moment. En aquests moments hi ha d’haver un altre jugador que cubreixi la plaça.”

Sense els internacionals

“A tots ls equips els passa el mateix. No és la millor situació pel Barça, però tots els equips estan igual, amb els internacionals a fora. és una situació normal. Té la part bona que pots tenir una visió millor de tot el talent jove que hi ha.”

“Vaig escriure’m amb ells. En castellà amb alguns, encara que haig de reconeixer que faig servir el traductor. És important. Va ser una manera de fer un primer contacte. El feedback va ser positiu.”

Filosofia Flick

“L’únic que puc dir és que intentarem ser un equip actiu. Amb pilota i sense. Podem aconseguir que el rival es dirigeixi a la direcció que a nosaltres ens interessa i poder recuperar aviat. M’agrada que els meus equips pressionin i, a vegades, més amunt de l’habitual. Amb pilota cadascú ha de tenir la llibertat màxima. S’han de saber ocupar els espais al camp i tenir una visió global que permeti guanyar el primer contacte. Quan arribin els internacionals el nivell pujarà.

“Tenim la nostra filosofia i el nostre estil. Sabem a què volem jugar, però cada partit és diferent. Durant un partit poden haver canvis, sempre buscant el millor per a l’equip. Podem avançar un migcampista, moure’l de lloc, però també podem canviar la manera de pressionar... dependrà del rival. Els canvis s’aplicaran en funció del partit i del rival. Sempre estarem oberts a modificar petits detalls. “

“Quan defensem, és molt important que siguem un equip compacte. I és important que tinguem un migcampista defensiu, que també es preocupi de la defensa. És important no concedir espais al rival. “

“Per nosaltres és molt important ocupar tots i cada un dels espais sobre el terreny de joc. I ens agrada que els extrems estiguin oberts. Vull que tots els jugadors estiguin actius. Aquí la tradició és jugar a tocar la pilota, encadenar passades, per generar els espais i jo també vull que se centrin en marcar gols. Si tens l’oportunitat, marca gol directament, no cal tornar enrere. “

“No serà un gran canvi. Busco el què anteriors entrenadors: pressionar a dalt, jugar a camp rival. Aquesta és la meva idea. Però al final, has de guanyar. Això va de guanyar partits. Està clar, que al Barça s’ha de jugar bé.

“Els jugadors més veterans han de ser una referència. Han d’ensenyar-los a jugar amb intensitat i qualitat als entrenaments”

El paper dels veterans

“Tenim moltes ganes de tenir-los aquí. Mai saps on pot estar el sostre d’un jove. Els ajudarem i orientarem. És la nostra feina i ens encanta.”

“Tens gent de 15, 16, 17 i 18. És increïble la qualitat que tenen. Poden millorar molt, però tenen uns bàsics boníssims.”

Lewandowski

“Robert dins de l’àrea és increible. Té una cosa que he trobat a faltar aquests dies als entrenaments, té el gol a la sang. Necessitem moltes ocasions per marcar. “

“Per tenir èxit és crucial ser proper amb els jugadors. Donar-los la confiança que necessiten per rendir al 100%. Quan em reuneixo amb ells els faig preguntes, a vegades se sorprenen. Necessitem aquestes discussions i necessito saber què pensen. La meva porta sempre estar oberta.”

La disciplina

“La disciplina és absolutament necessaria. Al futbol i a lavida. Per mi és molt important arribar a l’hora estipulada. Si un jugador arriba tard, son 20 jugadors esperant per un jugador. És una falta de respecte pel grup. No soc fan de les multes econòmiques perquè penso que som adults. És un tema de mentalitat.”

El Real Madrid

“El Madrid son dos partits. N’haurem de jugar molts més i hem de tenir present que cada partit és un repte. Hem d’anar fent passes.”

Els objectius

“No fa tant, el Barça va guanyar la lliga. Sempre competeix per tots els títols i això és el nostre objectiu. Donar-ho tot i competir fins al final. No puc dir que guanyarem això i això i això. Ens hem de centrar en cada partit. Soc més partidari de viure el present, ni el passat ni el futur. “

“Volem un equip que doni el 100%, que vulgui la pilota, que li agradi jugar. Per mi és molt important i que els culers vulguin veure aquest equip i se n’identifiquin.”

“Els jugadors han d’entrenar al 100%, però s’ha de donar un espai perquè desconnectin. És impossible estar sempre al 100%. Amb els meus ajudants, sortim a sopar i no parlem de futbol.”

Part personal

“M’agrada anar amb bicicleta. M’encanta estar amb la familia, amb els amics, és molt important. Jugar amb els meus nets. “

“Tenia una botiga d’esports durant 23 anys i ens van convidar a un partit aquí, a Barcelona. Em vaig asseure a la grada, era un partit contra el Getafe, i vaig dir un dia vull entrenar aquí. I ho he aconseguit”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)