Barça

El llibret de l’entrenador

Hansi Flick explica a grans trets quin és el seu mètode en una entrevista –la primera que ofereix com a preparador del Barça– als mitjans del club

L’alemany finalment serà presentat de manera oficial dijous al migdia

Ja fa gairebé dos mesos que Hansi Flick va ser nomenat nou entrenador del Barça i amb prou feines se l’havia sentit. Tret de dues frases de rigor penjades pel club el dia de l’anunci, el tècnic alemany no havia aparegut públicament, ja que encara tampoc no ha estat presentat –finalment la presentació oficial amb els mitjans de comunicació serà aquest dijous (13 h) a l’Auditori 1899 del Camp Nou–, però ahir sí que es van poder saber les primeres impressions que té de culer. Va ser en una entrevista, de la qual es van oferir alguns extractes la setmana passada, als mitjans del club, concretament a Barça One, la plataforma de streaming llançada recentment per l’entitat. Allà, durant una mitja hora, Flick va repassar com està vivint els seus primers dies com a preparador al Barça, quan ja ha fet dotze entrenaments, i sobretot va explicar com concep ell la direcció d’un grup en l’elit i com s’imagina que jugarà l’equip que orienta quan comenci la competició. Disciplina en el dia a dia, pressió alta i atacar molt són els seus trets d’identitat, bàsics en el seu llibret.

DEFENSA

“Quan defensem, hem de ser compactes”

Defensivament, va parlar de dos aspectes que l’equip que orienta haurà de tenir claríssims quan no tingui la pilota: pressionar a dalt i ser compactes. “M’agrada que els meus equips pressionin i, a vegades, més amunt del que és habitual”, va dir el tècnic, i hi va afegir: “Quan defensem, és molt important que siguem un equip compacte.” Flick també es va referir a una peça que veu necessària en l’engranatge de l’equip: “És important que tinguem un migcampista defensiu, que també es preocupi de no concedir espais al rival.”

IDEA

“Vull pressionar a dalt i jugar a camp rival”

Flick va explicar com veu el futbol. “La meva filosofia i la del Barça són similars. Quan vaig començar a entrenar, vaig estudiar molt sobre el futbol neerlandès i sobre Johan Cruyff. M’encantava el que transmetia”, va assegurar. “No serà un gran canvi. Busco el mateix que entrenadors anteriors: pressionar a dalt i jugar a camp rival. Aquesta és la meva idea. Però al final has de guanyar. Això va de guanyar partits. És clar que al Barça s’ha de jugar bé”, va completar el tècnic, que es va declarar admirador de Pep Guardiola: “És fantàstic.”

INTERVENCIONISME

“Estarem oberts a modificar petits detalls”

El tècnic va explicar també que és partidari de fer canvis depenent del rival o el context de partit. “Tenim la nostra filosofia i el nostre estil. Sabem a què volem jugar, però cada partit és diferent. Durant un partit hi pot haver canvis, sempre buscant el millor per a l’equip. Podem avançar un migcampista, moure’l de lloc, però també podem canviar la manera de pressionar... Dependrà del rival”, va manifestar. “Els canvis s’aplicaran en funció del partit i del rival. Sempre estarem oberts a modificar petits detalls”, va completar.

ATAC

“Vull que també ens centrem a fer gols”

L’entrenador va parlar de com vol que ataqui l’equip. “Amb pilota, cadascú ha de tenir la llibertat màxima”, va començar, abans d’insistir en l’ocupació d’espais. “És molt important ocupar tots els espais a sobre del terreny de joc. I ens agrada que els extrems estiguin oberts”, va assegurar Flick, que hi va afegir: “Aquí la tradició és jugar a tocar la pilota, encadenar passades per generar els espais, i jo també vull que se centrin a marcar gols. Si tens l’oportunitat, marca gol directament. No cal tornar enrere.”

FÍSIC

“El futbol és molt més que jugar amb la pilota”

L’alemany va explicar que està incidint en la part condicional en els primers entrenaments. “Estem donant molta importància a l’aspecte físic. Però, d’altra banda, tots els exercicis que fem també estan relacionats amb la pilota”, va dir. “Penso que la manera com treballem és totalment diferent del que han vist anteriorment, especialment des del punt de vista físic”, va assenyalar. “Necessites el físic, però també coneixements en l’aspecte tecnicotàctic. Tot forma part del futbol. El futbol és molt més que jugar amb la pilota”, va indicar.

DISCIPLINA

“Si t’entrenes al 80%, no rendiràs al 100%”

El preparador té clar que hi ha d’haver normes. “La disciplina és absolutament necessària”, va expressar. “Per a mi és molt important arribar a l’hora estipulada. Si un jugador arriba tard, són 20 jugadors esperant per un jugador. És una falta de respecte per al grup. No soc fan de les multes econòmiques perquè penso que som adults. És una qüestió de mentalitat”, va dir l’entrenador, exigent en el dia a dia. “Si t’entrenes al 80%, mai podràs rendir al 100% en un partit. L’entrenament és fonamental. I en el partit és on pots demostrar si ets prou bo o no.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)