Barça

Fermín López

Barça-Real Madrid (gira nord-americana)

Fermín com a mirall

El Barça disputarà el segon partit de la gira nord-americana contra el Madrid (01.00 h) amb un equip farcit de joves que volen seguir els passos de l’andalús, autor l’any passat d’un golàs a Dallas

També serà el segon test per als blancs, que han perdut contra el Milan (1-0)

Barça i Madrid s’enfronten aquesta matinada a Nova Jersey al MetLife Stadium. Serà la quarta vegada que es disputarà un clàssic de pretemporada a terres nord-americanes. El primer cop va ser el 2017, quan es van veure les cares a Miami. El 2022 van repetir a Las Vegas, i el darrer es va jugar l’any passat a Texas. En tots els casos, amb triomf per als blaugrana. De tots aquests duels, el que continua més present en la memòria dels culers és, sens dubte, el que es va jugar fa tot just un any a Dallas. No només perquè és el més recent, sinó també per la gran exhibició de Fermín López, que en va tenir prou amb 24 minuts sobre el terreny de joc per deixar tothom bocabadat. Un golàs des de la frontal de l’àrea que va fer la volta al món i una assistència a Ferran Torres va ser la seva carta de presentació i l’impuls que li ha permès consolidar-se en el primer equip. En aquella gira va començar tot. El d’El Campillo és el mirall dels catorze jugadors del filial que han viatjat fins als Estats Units, i que avui tindran una nova oportunitat per convèncer Hansi Flick, com ja va fer l’andalús amb Xavi Hernández a la banqueta.

Un ascens meteòric

Ha estat un any inoblidable per a Fermín López, que ha passat de jugar amb el Linares a primera FEF a presentar-se com el tercer migcampista més golejador de l’última dècada en l’any del seu debut. Es va estrenar en el clàssic de la pretemporada amb un gol que seria una premonició de tot el que acabaria arribant. El seu esforç, entrega i treball, afegit a la seva qualitat i talent, han estat la clau perquè el d’El Campillo hagi estat la revelació al mig del camp. En 42 partits que ha disputat –19 com a titular– ha aconseguit perforar 11 vegades la porteria del rival. Va començar amb el 32 a l’esquena i amb fitxa del filial, i va acabar el curs amb el 16 i inscrit com a jugador del primer equip. Una ràpida adaptació al futbol del més alt nivell que li han permès anar convocat a l’Eurocopa, i ara estar present en els Jocs Olímpics de París, on està brillant. Ahir mateix va ser el gran protagonista en el duel contra el Japó, amb dos autèntics golassos des de la frontal de l’àrea. Ha vingut per quedar-se.

Aquesta matinada, tots els joves que van destacar contra el Manchester City, com ara Pau Víctor, Ander Astralaga, Toni Fernández o Marc Bernal, tenen una nova oportunitat per mostrar la seva vàlua i potencial i, així, estar més a prop de seguir els passos de Fermín López. L’andalús ha demostrat que fer-se un lloc en el primer equip és possible. Aquest és el somni de tots.

Les xifres
de Fermín López en la seva primera temporada en el primer equip blaugrana.
42
partits
ha disputat el migcampista, 19 dels quals com a titular. 31 en la lliga, 8 en la Champions, 2 en la copa i un en la supercopa.
11
gols
en 1.900 minuts de joc.
3r
migcampista
més golejador dels últims deu anys. El curs 2016/17 Arda Turan va aconseguir marcar 13 gols, i en la 2013/14 també ho havia fet Cesc Fàbregas.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)