Barça

L’adeu d’un culer de bressol

Sergi Roberto s’acomiada del club de la seva vida després de 18 anys en el Barça

Marxa com a primer capità blaugrana, amb més de 370 partits jugats i 25 títols

No és fàcil dir adeu després de 18 anys en un club. Sergi Roberto ha complert la majoria d’edat en el Barça, i ahir va acomiadar-se entre llàgrimes del que ha estat casa seva des dels 14 anys. El de Reus posa punt final a la seva etapa com a futbolista blaugrana, però va deixar clar que està convençut que “els camins es tornaran a trobar”. “Me’n vaig molt feliç i orgullós, ho he donat tot; el Barça és i serà sempre el club de la meva vida”, va recalcar un Roberto emocionat.

L’Auditori 1899 es va omplir de família, amics, directius i companys per fer costat al fins ara capità del Barça en el seu comiat. No tan sols futbolistes de l’actual plantilla hi van voler ser presents, també emblemes com Xavi, Puyol i Piqué. Sergi Roberto es va desfer durant el seu discurs, repassant aquestes quasi dues dècades en el Barça i, sobretot, quan va parlar de la seva família. Va voler agrair als seus pares i a la parella el suport constant tots aquests anys, assegurant que han estat fonamentals.

Tot va arrencar a la Masia. Sergi Roberto va arribar al club als 14 anys, procedent del Nàstic de Tarragona, i als 16 va començar a viure-hi. “Hi vaig passar els millors anys de la meva vida”, assegura el del Baix Camp. Roberto és un model a seguir pels joves del planter. Li ho va deixar clar el president del Barça: “Ets un exemple a seguir del que és un jugador de la Masia.” Pel reusenc, “la Masia és el cor del club”. Va destacar que hi ha jugadors increïbles i, basant-se en la seva experiència, els va recomanar tenir molta paciència. “Del Barça, te n’han de fer fora; si el seu somni és jugar en el primer equip del Barça, que lluitin i treballin, les oportunitats acaben arribant”, va sentenciar.

Joan Laporta va desfer-se en elogis cap al futbolista en la seva intervenció: “Ets història del Barça Sergi, un símbol del Barça. Només tinc paraules d’agraïment pel teu compromís amb el club. El Barça és casa teva, ho serà sempre, formes part d’aquest escut. Sempre et tindrem al cor”, va cloure el president, també visiblement emocionat.

Divuit temporades en el club, onze en el primer equip, 373 partits i 25 títols és el palmarès de Sergi Roberto en el Barça. Una trajectòria admirable i incontestable que ha tancat sent el darrer primer capità de la plantilla. “És una de les coses més importants de la meva carrera. És un honor i un orgull, ho he intentat fer de la millor manera”, va dir el futbolista, que assegura que “queda ara en bones mans, les del Marc (Ter Stegen)”.

Roberto va voler mostrar també el seu agraïment a tots els companys que ha tingut, així com a tots els treballadors del club i del cos tècnic que l’han acompanyat durant tots aquests anys. No es va oblidar de l’afició. “M’hauria agradat poder acomiadar-me al camp, però que sapigueu que estaré eternament agraït per tot el vostre suport. Us portaré sempre al cor.” Aquestes van ser les seves paraules directes a tots els blaugrana.

Tot i haver-ne viscut de tots els colors al llarg d’aquesta extensa etapa en el Barça, el de Reus va mullar-se a triar un moment: “N’hi ha molts d’especials, però el debut amb el primer equip del Barça és complir el somni de nen. Diria que aquell dia és el més important de la meva carrera.” També va parlar dels seus gols amb el primer equip, recorda amb estima el primer al Camp Nou o contra el Madrid, però, evidentment, en un lloc especial hi ha el de la remuntada al PSG. “El recordaré tota la vida i crec que és un dels grans moments viscuts pels aficionats del Barça.”

Me’n vaig feliç i orgullós, ho he donat tot. El Barça és i serà sempre el club de la meva vida. Els camins es tornaran a trobar
Ets història del Barça, Sergi, un símbol i un exemple a seguir pels joves jugadors del planter. Formes part d’aquest escut
La Masia és el cor del club. Els joves han de tenir paciència i treballar; del Barça, te n’han de fer fora
Sergi Roberto
Només tinc paraules d’agraïment pel teu compromís amb el club. El Barça és casa teva, ho serà sempre
Joan Laporta
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)