Barça

Gündo torna amb Pep

Ilkay Gündogan deixarà el Barça, un any després d’aterrar-hi, per tornar al Manchester City amb Pep Guardiola

L’operació s’oficialitzarà aviat i permetrà al club blaugrana generar ‘fair play’ i inscriure Dani Olmo

Un any després d’arribar al Barça, Ilkay Gündogan en marxarà. El migcampista de 33 anys va fitxar pel club blaugrana per complir un somni, el de jugar de culer, però ara ja no veu clara la seva continuïtat. L’aterratge de Dani Olmo, futbolista que ocupa la demarcació de mitjapunta, la posició en què l’alemany rendeix millor, li complica la vida i, probablement, li podria restar protagonisme, i davant d’això ha decidit canviar el pas.

També és important en la determinació el destí: el Manchester City. Allà, Gundo, dirigit per Pep Guardiola va abastar la millor versió. Allà s’hi sent com a casa. Hi va arribar l’estiu del 2016 i se’n va acomiadar 7 anys després amb catorze títols guanyats –cinc Premier Leagues, dues FA Cup, quatre copes de la lliga, dos trofeus Community Shield i una Champions League– i sent-ne el capità. De fet, Guardiola va intentar que es quedés, el volia, però Gundo, que sent agent lliure s’ho va rumiar, va apostar en blaugrana. “Si em movia del Manchester City, només hi havia un club al món que tingués sentit. Era el Barça o res. Des de petit he somiat portar aquesta samarreta algun dia”, va dir quan va fitxar per l’entitat culer. “Una de les trucades més difícils que vaig haver de fer va ser al Pep, per dir-li que marxava”, va revelar aleshores. Ara, al de Santpedor li continua semblant una fantàstica idea comptar-hi i és per això que ha donat llum verd al retorn i al retrobament.

Un altre factor que també deu pesar a Gündogan per posar rumb a Anglaterra de nou, és que el Barça veu de bon ull el seu adeu. És un tema estrictament econòmic, ja que esportivament el jugador, tot i no rendir a un alt nivell amb continuïtat, va ser dels més destacats en l’equip el curs passat. En un context ideal, el migcampista, a qui queda un altre any de contracte i que té un sou elevat –a nivell del seu estatus de futbolista–, no sobraria en la plantilla, ni de bon tros. Però el club barcelonista, necessitat de generar fair play per inscriure i fitxar, busca sortides per resoldre-ho tot plegat i, en el seu cas, la direcció esportiva entén que la posició que ocupa està coberta amb el mateix Dani Olmo, Pedri i Fermín. El Barça, doncs, no li posa problemes perquè marxi. Hansi Flick, després del València-Barça (1-2), en què el migcampista no va ser convocat a causa d’un cop a la cella, ja va deixar entreveure que la seva continuïtat estava a les seves mans: “Vam parlar de tot, però és una conversa que queda entre nosaltres. Tinc la sensació que es quedarà.” Finalment, sembla que no. Gündo tornarà amb Pep. L’operació, que s’està cuinant, s’oficialitzarà aviat i donarà al Barça espai per inscriure Dani Olmo.

Vitor Roque també marxarà; el Barça negocia amb el Betis

Vitor Roque també és a la rampa de sortida. El brasiler de 19 anys, aterrat el passat mercat d’hivern per 30 milions d’euros més 31 en variables, va tenir molt poc protagonisme amb Xavi i Hansi Flick tampoc li ha donat massa minuts en la pretemporada. Un dels clubs que més interès hi han mostrat és el Betis. De fet, ahir al matí, emissaris del club sevillà es van reunir amb Deco per negociar pel davanter.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)