Barça

Adeu per necessitat

Mercat. Gündogan torna oficialment al City després de ser un dels millors jugadors del Barça l’últim any i haver de sortir per qüestions econòmiques

El Barça viu en una realitat molt delicada i la sortida dI’lkay Gündogan ho demostra. El Manchester City va fer oficial ahir el retorn de l’alemany, que als seus 33 anys torna a posar-se a les ordres d’un Pep Guardiola encantat amb la seva incorporació: “Va ser una sorpresa inesperada, el coneixem bé i no vam tenir cap dubte quan es va obrir la possibilitat”. El de Santpedor ho té clar, va fer tot el possible per evitar que marxés l’estiu passat i no ha dubtat en recuperar-lo. Era el seu capità, un jugador clau per explicar el triplet de fa dos anys.

I la darrera campanya va ser un dels millors jugadors del Barça, possiblement el millor, el més regular. Malgrat això, el club s’ha hagut de desfer d’ell, deixant-lo sortir gratis restant-li un any de contracte, per la necessitat de generar espai en el fair-play financer. El club necessita marge per inscriure a Dani Olmo i intentar incorporar alguna peça més en aquests darrers dies. Els blaugrana poden afrontar els traspassos, han pagat 60 milions per Olmo, però el problema arriba a l’hora d’inscriure a la lliga. Per això es va obrir la porta a Gündogan. El Barça viu en un context en el qual ha de deixar anar el que va ser un dels millors rendiments de la temporada anterior per poder utilitzar els jugadors que fitxa en el següent mercat. És un panorama que està lluny de l’ideal, en aquest el migcampista alemany mai hauria marxat.

Les seves xifres són incontestables. Gündogan ha acumulat 51 partits al Barça (36 de lliga, 10 de Champions, 3 de copa del Rei i 2 de la Supercopa d’Espanya) en què ha marcat cinc gols i ha repartit 14 assistències.

“Estava desitjant ajudar als meus companys una temporada més. Me’n vaig en una situació difícil, però si la meva marxa pot ajudar econòmicament al club, em sentiré menys trist.” Així ho va expressar Gündogan en el seu missatge de comiat a l’afició culer, deixant clar que es va plantejar la seva marxa perquè va entendre que podria beneficiar al Barça. Ho va certificar ahir Flick: “Ell ens volia ajudar però ha canviat de parer, són coses que passen, el conec com a persona i només puc dir coses bones d’ell. Ha estat un jugador fantàstic pel Barça i en la selecció quan he treballat amb ell.”

Tot i aquesta sortida precipitada i inesperada, el futbolista va deixar clar que ha complert el somni de jugar al Barça i es va mostrar agraït i satisfet per aquest any que ha viscut. Torna al City, un dels millors equips del món, on és llegenda i referent.

Olmo continua esperant

Semblava que la marxa de Gündogan havia de ser una solució econòmica que permetés, com a mínim, inscriure a Dani Olmo. Però, de moment, tampoc. L’ex del Leipzig continua sense tenir la llum verda per poder jugar davant l’Athletic. El club busca la via per aconseguir que el gran fitxatge d’aquest estiu debuti avui, fins i tot plantejant activar avals que facin que la lliga accepti la seva inscripció. El jugador, pel qual s’han pagat 60 milions d’euros, haurà d’esperar fins als darrers instants previs al partit per saber si pot acabar entrant o no a la convocatòria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)