Barça

Raphinha pesa

El brasiler fa passes per demostrar que pot ser un futbolista diferencial al Barça protagonitzant un inici de campanya notable, consolidat amb el ‘hat-trick’ de dissabte

Hansi Flick i l’equip el tenen en molta estima

Raphinha pesa al Barça. Molt. El brasiler, que va aterrar al club blaugrana fa tres estius, s’ha convertit en algú important. Recentment ha estat escollit quart capità pels companys, Hansi Flick el considera fonamental i l’alinea on sigui i, a més, el més important, rendeix. Dissabte, contra el Valladolid (7-0) va ser la figura, amb un hat-trick i una assistència. Partint de la banda esquerra, va ser a tot arreu, i va ser diferencial, allò que es demana a un futbolista que va costar prop de 60 milions d’euros quan va arribar, procedent del Leeds. “No em sorprèn”, va assegurar Flick. “Necessita el temps i la confiança per fer-ho. Té un gran rendiment. Està a un molt bon nivell i per a nosaltres és molt important”, va continuar. “Ens va molt bé que es mogui, que generi espais per a altres jugadors. Rapha fa moltes coses i en aquests quatre partits ho ha fet fantàsticament bé”, va cloure el tècnic, encisat amb el brasiler. En les quatre jornades de lliga disputades, l’ha tingut tots els minuts a la gespa.

El dorsal 11 culer s’ha guanyat el lloc i, ara mateix, és indiscutible. Els tres gols que va marcar dissabte, el seu primer trio de dianes com a professional, el van coronar. “Estic molt content. És el primer hat-trick de la meva carrera i vull ajudar l’equip. Em sento bé”, va assegurar l’esquerrà. “He treballat de valent des que vaig tornar de vacances. Sabia que aquesta temporada seria molt important per a mi per ajudar els companys”, va indicar. “No cal que vingui ningú més”, va manifestar, també, el futbolista de 27 anys, palesant que veu la plantilla, en què és un dels referents per als joves, capacitada per afrontar els reptes que té en l’horitzó.

Raphinha, doncs, fa passes per demostrar que pot ser capital. En la rampa de sortida aquest estiu, ja que per edat i potencial té bon cartell i ofertes, no ha volgut marxar, i manté la línia ascendent amb què va acabar la campanya passada amb Xavi. Deu gols i onze assistències en 37 enfrontaments disputats. Dobles dígits, igual que en el seu primer curs de culer, que va resoldre amb xifres similars, deu gols i dotze assistències, però amb més participacions, 50. El de Porto Alegre és un tipus resilient. El curs passat li va tocar patir amb la irrupció de Lamine Yamal en la que en teoria era la seva posició –extrem dret–, i es va adaptar a jugar d’interior o a la banda esquerra. A més, les lesions musculars, que el van aturar tres mesos entre tot plegat. Sempre, però va oferir una versió convincent, encara que li faltava ser determinant. Els tres gols li marquen el camí.

LES REACCIONS

Treballo de valent des que vaig tornar de vacances. Sabia que aquest curs seria molt important per a mi
Raphinha
Jugador del barça

CAPITÀ

Raphinha fa moltes coses i en aquests quatre partits ho ha fet fantàsticament bé
Hansi Flick
entrenador del barça

LA DADA

Important al grup, recentment els companys l’han escollit quart capità blaugrana
360
minuts
ha disputat Raphinha aquest curs en la lliga. No s’ha perdut ni un minut de competició. Flick no l’ha canviat mai.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)