Barça

El repàs de Laporta

El president del Barça passa revista del moment del club

El dirigent carrega contra els crítics, assegura que la relació 1:1 serà una realitat properament i lloa Deco i Hansi Flick

Joan Laporta va comparèixer ahir per passar revista al moment del Barça, després d’un mercat de fitxatges condicionat per la falta de fair play. És aquest el punt en què més explicacions es demanaven al president barcelonista, ja que al principi de l’estiu el missatge que va sortir des del club culer és que no hi hauria problemes en aquesta finestra. Però sí que n’hi ha hagut, i molts, ja que s’han hagut de fer mans i mànigues per inscriure diversos futbolistes, i només s’han pogut fer dues incorporacions. No obstant això, el dirigent blaugrana, carismàtic i convincent, va despatxar l’assumpte explicant que signar l’acord amb Nike ho hauria resolt tot, però que des de l’entitat culer van preferir esperar i continuar negociant per aconseguir un contracte més beneficiós, encara que això els llastrés en el mercat. Ara, l’objectiu, estigui el contracte amb la multinacional nord-americana fet o no, és estar en la relació 1:1 en el control financer de LaLiga per al proper mes de desembre.

No va ser aquest, òbviament, l’únic tema que va tocar Laporta en un acte que va tenir lloc a l’Auditori 1899 de l’Spotify Camp Nou. Allà, puntual, a les 12.30 h, va arribar el màxim mandatari blaugrana, on l’esperaven multitud de mitjans acreditats. Amb el suport a primera fila de la junta directiva i diversos membres de la comissió esportiva, el dirigent va arribar a la sala i va pujar a un faristol en què va iniciar un discurs en què va destacar la recuperació econòmica del club, va defensar-lo de les crítiques i, satisfet amb el prometedor començament de curs que ha protagonitzat l’equip, va lloar Deco i Hansi Flick. Després, va ser el torn dels periodistes, en una roda de premsa que es va allargar prop d’una hora i mitja i en què Laporta va repassar-ho tot plegat.

Soroll extern

“Els atacs continuaran, ja ho sabem”

Laporta es va mostrar reivindicatiu amb les crítiques rebudes. “Hem fet front comú per aguantar les escomeses, que venien de tot arreu i que intentaven que no aixequéssim el cap. Els atacs continuaran, ja sabem que no s’aturaran”, va dir. “Ja es veu..., ara anem bé i tornen a sortir coses del cas Negreira, un cas que no s’aguanta per enlloc, vistes les darreres decisions judicials”, va afegir. “Molt hauran de treballar els desestabilitzadors de fora, encara que també en tenim algun a dins, per fer trontollar el club”, va indicar. “Acceptem les crítiques, però rebutgem les proclames que només volen desestabilitzar el Barça”, va expressar.

Les expectatives

“Podria disparar més optimisme i em continc”

A Laporta se li ha criticat un excés d’expectatives, generades al principi de l’estiu, quan va explicar que el club podria moure’s en el mercat amb llibertat, cosa que no ha acabat succeint. “No crec que s’hagi venut un optimisme excessiu”, va defensar. “A vegades estem contents perquè es compleixen i a vegades hem de continuar treballant perquè es compleixin. M’agrada motivar i convèncer, però no llançar proclames frívoles perquè la gent cregui coses que no són possibles”, va afegir. “Podria disparar optimisme amb molta més potència i m’estic contenint”, va assegurar.

L’economia

“El Barça té resultats ordinaris positius”

“Això va de salvar el Barça”, va dir Laporta, satisfet amb la feina que s’està fent en clau econòmica. “Alguns deien que trigaríem deu anys i culminarem la recuperació en tres”, va manifestar el president. “Aquest any, el Barça té uns resultats ordinaris positius, cosa que fa set anys que no passava”, va continuar el dirigent. “Hem fet un rècord històric en patrocinis i un rècord històric en facturació de BLM”, va afegir Laporta. “Vull reiterar també que el Barça sempre serà propietat dels seus socis i sòcies, i que tothom tingui clar que deixarem un llegat molt millor que el que ens vam trobar”, va concloure.

El ‘fair play’

“Serà el millor acord del món del futbol”

Signar l’acord de patrocini amb Nike aquest estiu li hauria resolt molts problemes en el mercat de fitxatges, al club. “Ens hauria permès entrar en l’1:1 i ens hauria permès fitxar i inscriure sense dificultats. No ha pogut ser perquè el ‘tempo’ esportiu i l’econòmic no han anat de bracet”, va explicar. “Vam pensar que no era necessari, ni convenient. Vam creure que podríem inscriure, com hem fet, d’altres maneres”, va indicar. “Ho hauríem pogut solucionar signant l’acord de l’equipament, però ens hauríem precipitat. Ha de ser el millor contracte i això és el que volem. Estem en el procés negociador. Serà el millor contracte del món del futbol”, va manifestar.

“Ens falten 60 milions d’euros per estar 1:1”

El fet de no estar en la relació 1:1 en el control financer de LaLiga ha hipotecat el Barça en la finestra de fitxatges aquest estiu. “No hem arribat a l’1:1 perquè no hem volgut”, va dir el president, que va argumentar que si haguessin signat amb Nike ja estaria tot resolt. No obstant això, sense aquest acord, el club pot arribar-hi igual. L’objectiu és el mercat d’hivern, per poder inscriure Iñigo Martínez i Dani Olmo –la pròrroga per les lesions de Christensen i Araujo finalitzarà– i possibles fitxatges que es puguin fer. “He parlat amb Tebas i estem a 60 milions per aconseguir aquesta relació 1:1. Els podem aconseguir per diverses vies, com un aval personal”, va indicar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)