Barça

Aposta per la Masia

En només quatre partits de lliga, Hansi Flick ja ha fet debutar quatre jugadors del planter: Marc Bernal, Pau Víctor, Gerard Martín i Sergi Domínguez

Bernal, amb una greu lesió al genoll, es perdrà el que queda de curs i veu frenada la seva meteòrica progressió

Hansi Flick ha demostrat des del primer dia que ha aterrat al Barça que no li tremola el pols a l’hora d’apostar pel talent jove que hi ha al club. El tècnic alemany no mira el DNI, només valora el rendiment per escollir els futbolistes que saltaran al terreny de joc. Durant la pretemporada i la primera jornada de lliga, ja en partit oficial, va deixar clares les seves intencions. A Mestalla, l’alemany va fer debutar tres futbolistes: Marc Bernal, Pau Víctor i Gerard Martín. Més enllà de la victòria contra el València i aquests debuts, també hi ha una dada significativa, i és que la seva estrena com a entrenador del conjunt blaugrana passarà a la història per haver-se convertit en el tècnic que més menors d’edat ha situat en un onze inicial en el primer partit de la competició domèstica, amb Lamine Yamal (17 anys i 35 dies), Bernal (17 anys i 83 dies) i Pau Cubarsí (17 anys i 208 dies). Una aposta clara per la Masia que ha tingut continuïtat, amb l’estrena de Sergi Domínguez en la golejada contra el Valladolid. Quatre debuts en quatre partits en la nova era de Hansi Flick.

Després d’una etapa amb Xavi Hernández a la banqueta en què també va donar molt protagonisme al planter, amb irrupcions com les de Cubarsí, Lamine Yamal, Casadó o Héctor Fort, el següent a aparèixer a escena aquest curs ha estat Marc Bernal. Una pretemporada excel·lent, en la qual va participar en els quatre partits –tres com a titular– i va deixar molt bones sensacions, li va permetre guanyar-se la titularitat en els tres primers duels de lliga. Ha estat el gran descobriment en la posició de pivot. Era la peça que millorava tot l’engranatge de l’equip amb un físic i una intel·ligència privilegiada als 17 anys. Quan s’estava obrint camí al primer equip, una lesió greu l’ha frenat. En el temps afegit del partit contra el Rayo, Bernal es va fer una ruptura del lligament encreuat anterior del genoll esquerre en una acció fortuïta amb Isi. Contratemps important per al Barça, que havia trobat la solució en una posició clau, i per al mateix jugador, que es perdrà tot el que queda de temporada.

Qui també va debutar a Mestalla va ser Gerard Martín, que va entrar en el minut 64 amb el dorsal 35 per substituir un Balde amb molèsties a la cama esquerra. El lateral de 22 anys també va tenir minuts contra l’Athletic i va ser titular a Vallecas, on va jugar 65 minuts per continuar amb el seu procés d’adaptació i creixement. No va participar contra el Valladolid, però Hansi Flick ja disposa d’un recanvi de garanties en la posició de lateral esquerre.

L’últim a estrenar-se al feu del València va ser Pau Víctor, el pitxitxi de la pretemporada amb tres gols. Malgrat el seu instint golejador, és el futbolista que menys oportunitats ha tingut i pot tenir per demostrar el seu nivell. Amb Lewandowski endollat, ho té més complicat. Fins ara, només ha jugat els últims compassos dels tres primers partits de lliga.

Sergi Domínguez ha estat l’últim a estrenar-se. Les baixes d’Araujo i Christensen li han obert les portes al primer equip. El defensa de 19 anys va substituir Pau Cubarsí (61’) en el duel contra el Valladolid, i ja va demostrar les seves taules i el seu potencial. La Masia, un any més, tornarà a estar molt present.

ELS PROTAGONISTES

Marc Bernal és el que més minuts ha acumulat, amb 244. La lesió al genoll l’ha frenat

MÉS PARTICIPACIÓ

La Masia t’ajuda en l’àmbit personal i en el terreny de joc. Fa que tot això sigui possible
Marc Bernal
migcampista del barça

MENYS MINUTS

És un altre somni fet realitat. Estic en un molt bon moment personal, gaudint del futbol
Pau Víctor
davanter del barça
Soc culer des de petit i per a mi tot això és un somni. És un orgull debutar amb el Barça
Gerard Martín
defensa del barça
Des que vaig arribar al Barça, somiava aquest dia. És un orgull i estic molt content
Sergi Domínguez
defensa del barça
Pau Víctor ha participat en tres dels quatre duels, però entrant en el temps afegit
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)