El Barça manté la velocitat de creuer a Montilivi

La primera aturada de la competició no ha atenuat gens l’arrencada pletòrica del Barça, que ha atropellat el Girona (1-4) per acumular el seu cinquè triomf en cinc jornades. Lamine Yamal, amb un doblet (30’ i 37’), ha encarrilat la victòria blaugrana a Montilivi, que s’ha encès perquè l’àrbitre del VAR, Pizarro Gómez, ha instat Muñiz Ruiz a anul·lar, amb polèmica, un penal que havia xiulat per mans d’Iñigo just abans del descans. El 0-3 de Dani Olmo només començar la segona part ha esvaït qualsevol ombra d’incertesa, i el Barça s’ho ha passat bé.

La sortida del Barça ha estat fortíssima. Amb una pressió molt alta i col·lectiva, els blaugrana han dificultat la sortida del Girona, que patia i patia. Lamine Yamal ha avisat amb el primer xut, aturat per Gazzaniga en dos temps (6’). Balde, que amb Raphinha creava molts maldecaps al costat dret defensiu del Girona, ha tingut diverses arribades i un parell de xuts. Però el protagonisme estava reservat per a Lamine Yamal. Amb la col·laboració de David López, que se l’ha jugada temeràriament com a últim home i ha vist com el mataroní li pispava la pilota i feia el primer (30’). Amb els blanc-i-vermells atuïts, la jove estrella hi ha tornat. Lamine Yamal ha recollit des de la frontal un refús després d’una falta lateral i, amb suavitat i molta classe, ha marcat el 0-2 amb l’esquerra (37’). El Girona hauria pogut afrontar la segona part amb molta més fe si, en la jugada posterior a una rematada a boca de canó de Bryan Gil que Ter Stegen ha tret, l’àrbitre s’hagués mantingut ferm en la idea de castigar amb penal les mans d’Iñigo. Però Pizarro Gómez devia interpretar que el central tocava la pilota d’esquena i després que impactés en Balde, i no hi ha hagut penal sinó una escridassada monumental de l’afició local, coincidint amb el descans.

Si el 0-2 era una llosa per al Girona, Dani Olmo ha acabat de liquidar el duel en rebre de Kounde i, sense pensar-s’ho, etzibar un fort xut que ha batut Gazzaniga (47’).

Lewandowski també volia el seu, però Gazzaniga l’ha aguantat bé (55’) i més tard el polonès ha xutat massa alt. El porter també ha evitat el hat trick de Lamine Yamal (58’). Qui s’ha afegit al festival blaugrana és Pedri, que ha aprofitat una excel·lent passada a l’espai de Casadó i ha marcat el quart (64’).

Feia estona que el partit s’havia convertit en un suplici per al Girona, però han sortit els vells guerrers per posar-hi el punt d’orgull. Portu ha recollit una passada a l’espai d’Asprilla i ha habilitat Stuani, que no perdona (80’).

Pau Víctor , en el seu retorn a Montilivi, ha buscat el cinquè. I Ferran Torres s’ha endut la vermella directa per una entrada molt dura a Asprilla (86’).