El Barça cau a Mònaco després de remar tot el partit amb un jugador menys (2-1)

Una expulsió d’Eric Garcia al minut 10 després d’un error en sortida de pilota ha condicionat el partit d’un Barça que ha competit fins al final tot i acabar perdent

El Barça ha perdut en l’estrena en Champions a Mònaco (2-1) en un partit marcat per l’expulsió d’Eric Garcia quan feia deu minuts que havia arrencat el partit. Un error en sortida entre Ter Stegen i el català ha acabat amb una vermella directa deixant el partit totalment condicionat. Amb un menys, el Barça ha tingut moments bons i més fluixos, però ha sigut capaç de competir fins al final tot i posar-se per sota ben aviat.

S’ha complicat molt el partit des de ben aviat. Als deu minuts, un error d’entesa entre Ter Stegen i Eric Garcia ha acabat amb una pèrdua de pilota a la frontal de l’àrea, una falta del català i una targeta vermella. Els de Flick s’han quedat amb un futbolista menys restant vuitanta minuts. No era una utopia pensar a treure alguna cosa positiva, però sí molt complicat. S’ha posat quasi impossible poc després, quan el Mònaco s’ha avançat amb un molt bon gol d’Akliouche en una jugada individual per la banda esquerra davant un Barça poc agressiu en l’acció defensiva.

L’equip ha patit en els minuts posteriors, no s’ha sentit gaire còmode sense poder defensar cap endavant amb la pressió habitual i li ha costat estabilitzar el bloc mitjà i baix. Els francesos monopolitzaven la pilota i arribaven amb certa facilitat a l’àrea blaugrana, el panorama del duel no era gens optimista pels interessos catalans. Però ha aparegut Lamine Yamal. Un dia més, per fer oblidar la prudència sobre la seva projecció que hauria de generar la seva precocitat. Casadó li ha servit una pilota llarga, l’extrem ha guanyat el duel al lateral, ha controlat, ha fet una diagonal amb diverses fintes per acabar xutant ras i amb subtilesa al pal curt. Un golàs al Lluís II per anotar la seva primera diana a la Champions i fer ressuscitar un Barça molt tocat.

L’equip ha resistit fins al descans, ajustant millor i sentint-se més còmode sense pilota. La posada en escena a la segona meitat ha sigut millor que a la primera. Els de Flick han sortit amb les idees més clares, més ordenats i sent capaços de mantenir la pilota en alguns trams per arribar a àrea contrària. Tot i això, la limitació s’ha continuat fent palesa i el Mònaco ho ha acabat aprofitant. Una bona pilota a l’esquena d’una sempre avançada línia defensiva del Barça ha acabat en el 2 a 1 d’Ilenikhena.

Ha anat a menys el Barça a partir del gol. Les forces s’han començat a acabar i el Mònaco ha pogut ampliar la distància. Fins i tot l’àrbitre ha xiulat un penal d’Íñigo Martínez que el VAR li ha acabat fent revisar i rectificar. No ha aconseguit generar gairebé cap ocasió el Barça per treure algun punt de Mònaco. Ha sigut una estrena molt complicada, condicionada per l’expulsió. Tot i això, l’equip de Flick ha competit fins al final. És tan sols l’inici en aquesta nova Champions.