Barça

Retorns i urgències

El Barça torna al Lluís Companys en competició europea rebent el Young Boys, en un duel en què ha de guanyar per no despenjar-se

Frenkie de Jong, ja recuperat, podria reaparèixer després de més de cinc mesos lesionat

La música de la Champions League tornarà a sonar avui (21 h) al camp del Barça. Així, l’estadi Lluís Companys serà escenari, cinc mesos i mig després, d’un altre partit de la màxima competició continental. L’últim, en la línia dels comiats europeus culers en l’última dècada, va ser traumàtic, amb l’eliminació, amb golejada inclosa (1-4), a mans del PSG en la tornada dels quarts de final, estació en la qual va acabar el camí de l’equip, aleshores entrenat per Xavi Hernández. Ara, amb il·lusions renovades, el rival aquesta nit serà el Young Boys, en el que representa un dels enfrontaments més accessibles que té el quadre barcelonista en aquesta primera fase del canviat torneig. Són vuit enfrontaments els que disputa cada equip, en una lliga conjunta de 36, i després de començar amb derrota (2-1) al feu del Mònaco, els blaugrana han de sumar els màxims punts possibles en els set restants per classificar-se entre els vuit primers, entrar als vuitens de final directament i estalviar-se l’eliminatòria d’accés a doble partit que disputaran els que hagin quedat entre la 9a i la 24a posició.

D’aquesta manera, amb el Bayern, l’Atalanta, el Brest (tots tres a casa) i el Benfica, l’Estrella Roja i el Dortmund (tots tres a fora), a l’horitzó, guanyar avui el Young Boys és urgent i imprescindible. El campió suís, a més, no passa el millor moment, després d’un inici de temporada molt dolent: en la Champions League va estrenar-se amb derrota (0-3) contra l’Aston Villa i en la lliga només ha guanyat un matx en vuit jornades (tres empats i quatre derrotes). El Barça, doncs, aspira a posar el dit a la nafra a l’equip entrenat per Patrick Rahmen i rescabalar-se, també, de la recent desfeta (4-2) al feu de l’Osasuna, la primera en la lliga. Amb vuit baixes, les dels set lesionats (Ter Stegen, Araujo, Christensen, Gavi, Bernal, Fermín i Olmo) i la del sancionat Eric García, no hi haurà rotacions de Hansi Flick avui, que a El Sadar va reservar cinc habituals titulars. Sota els pals hi haurà Iñaki Peña; la línia defensiva la formaran Koundé, Cubarsí, Iñigo Martínez i Balde; a la medul·lar són segurs Casadó i Pedri, amb el dubte, a causa de la baixa d’Eric, de si el tècnic alemany donarà continuïtat a Pablo Torre o hi situarà Raphinha, per donar entrada a Ferran Torres a la davantera, on són fixos Lamine Yamal i Lewandowski.

D’altra banda, qui també podria jugar avui després de més de cinc mesos lesionat és Frenkie de Jong. El neerlandès, que va fer-se un esquinç al turmell dret el 21 d’abril al Santiago Bernabéu en un clàssic de la lliga passada contra el Real Madrid, que li ha fet la guitza, ja està recuperat i disponible per a Flick.

LA DADA

8
baixes
té el Barça avui. Set lesionats –Ter Stegen, Araujo, Christensen, Gavi, Bernal, Fermín i Olmo– i un sancionat, Eric García.

IMPRESCINDIBLE

El conjunt dirigit per Hansi Flich necessita els tres punts, després d’iniciar el torneig amb derrota
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)