Maneta i primera victòria en Champions (5-0)

El Barça derrota amb comoditat el Young Boys i suma el primer triomf en Lliga de Campions en l’estrena al Lluís Companys

El Barça ha golejat el Young Boys (5-0) en el primer partit de Champions a l’estadi Lluís Companys. Els blaugrana han sumat els primers tres punts de la màxima competició europea gràcies a un doblet de Lewandowski, un gol en pròpia porteria i les dianes de Raphinha i Íñigo Martínez.

Ha sortit el Barça decidit a oblidar el partit de Pamplona. Els de Flick no volien sorpreses i han trobat el gol ben aviat. Una brillant acció comminativa a la frontal ha acabat amb la pilota oberta a Lamine, ha trobat de primeres a Raphinha a l’interior de l’àrea i aquest ha assistit a Lewandowski perquè marqués a plaer. Ha baixat alguna marxa l’equip després del primer, malgrat que sense deixar de controlar el partit absolutament.

A la mitja hora, el Young Boys ha tingut la seva primera ocasió, però l’ha enviat fora. Han perdonat i el Barça li ha fet pagar. Raphinha ha trobat una pilota morta a l’interior de l’àrea després d’un xut de Pedri i l’ha convertit en el 2 a 0. Al cap de tres minuts, a pilota parada, Íñigo Martínez ha fet el 3 a 0 amb una bona rematada de cap, assistit pel migcampista canari. Ferran ha perdonat el quart abans del descans.

Però ben poc ha tardat a arribar a la represa. De nou, a pilota parada. Centrada al segon pal que Íñigo ha enviat a l’àrea petita perquè Lewandowski fes el seu doblet. Canvis de Flick a l’hora de partit. Mitja hora per Ansu Fati i per Héctor Fort, descans per Pedri i Cubarsí. Ha pogut fer el gol de l’honor Joel Monteiro, però s’ha estavellat amb el travesser i Casadó l’ha tret sota pals en el segon intent.

Quinze minuts li ha donat Flick a Frenkie De Jong, que ha rebut una gran ovació quan ha saltat a la gespa. Descans també per Lamine i Lewandowski. La maneta ha arribat en una errada grollera del central visitant Aly Camara. Una centrada sense perill de Balde se l’ha acabat introduint en pròpia porteria per un mal rebuig. Íñigo ha acabat demanant el canvi per unes petites molèsties i Flick ha fet debutar amb el primer equip al jove Andrés Cuenca.

Ha aconseguit el gol el Young Boys en temps afegit, però el VAR li ha acabat anul·lant per fora de joc. En l’acció posterior, Peña ha aturat un mà a mà amb Ganvoula en la seva única intervenció del partit. Victòria plàcida, la primera en Champions, amb minuts per molts dels menys habituals i el retorn de De Jong. Missió complerta.