Barça

Final d’etapa a Vitòria

El Barça tanca avui contra l’Alavés un tram de set partits jugats en tan sols tres setmanes, esperant la pausa de seleccions per recuperar jugadors

Els blaugrana volen deixar enrere la darrera derrota en lliga a Pamplona

Les aturades de seleccions enmig de la lliga solen incomodar més que ajudar, però la que arriba pot ser positiva per al Barça. Els de Flick posen punt final avui a Vitòria (16.15 h) a un tram de calendari molt exigent, atapeït de partits. Serà el setè en tan sols tres setmanes. Compromisos cada tres dies per a una plantilla molt curta i sensiblement afectada per les lesions, tornaran a ser set baixes de jugadors importants a Mendizorrotza.

Tot i això, l’equip vol tancar aquest parcial amb una victòria, seria la sisena d’aquest període. Un balanç sensacional per als de Flick, que volen mantenir l’avantatge i la primera plaça de la lliga tantes jornades com pugui. Si el Barça aconsegueix sortir amb els tres punts de Mendizorrotza serà un inici espectacular en la competició estatal, quan s’haurà superat ja el primer quart del campionat. A més, el triomf pot ser especialment important per deixar enrere definitivament l’ensopegada en el darrer partit de lliga a Pamplona. L’equip ja va redimir-se amb la golejada en el duel en Champions, però vol evitar encadenar dues jornades consecutives a domicili sense guanyar que permeti als rivals directes acostar-se molt.

Ho intentarà en un escenari propici. El Barça no perd al camp de l’Alavés des de l’any 2001. Des de llavors, hi ha jugat nou partits i no ha perdut en cap: tres empats i sis victòries. La passada campanya els culers hi van vèncer per 1-3, amb dianes de Lewandowski, Gündogan i Vitor Roque.

Malgrat ser un estadi de bons records recents per als blaugrana, no és un feu ni de bon tros senzill. L’Alavés s’ha fet fort amb la seva gent en aquest inici de lliga. Ha jugat tres partits de local i ha sumat set punts –empat contra el Betis i triomf contra el Sevilla i Las Palmas–. Arriba al matx contra el Barça amb l’esperança de donar la sorpresa i refer-se de les dues derrotes consecutives que ha encaixat a domicili.

Tan sols el Sevilla ha aconseguit perforar la xarxa de Sivera a Vitòria, però el Barça hi arriba molt entonat ofensivament. Els culers són l’equip més golejador de les cinc grans lligues europees, acumulen 25 dianes en lliga i han marcat en tots els partits d’aquesta temporada. A més, sembla que hi haurà poques rotacions, tenint en compte que arriba immediatament l’aturada de seleccions. Flick podria escollir un onze molt similar al que va disposar dimarts en Champions contra el Young Boys, amb l’esperada entrada d’Eric Garcia al mig del camp, deixant fora Ferran Torres. Tot indica que De Jong acumularà alguns minuts més. El tècnic blaugrana sap que l’aturada li ha de permetre recuperar efectius. A més de donar marge al mateix Frenkie i a a Szczesny per posar-se a punt, Fermín i Dani Olmo haurien d’estar disponibles d’aquí dues setmanes. També podria començar a entrar a les convocatòries Gavi. Sumar elements d’aquest talent a la rotació ha de ser clau perquè el Barça elevi el seu sostre competitiu. Abans, però, l’Alavés.

ESTADI PROPICI

El Barça no ha perdut en les últimes 9 visites a Mendizorrotza, amb 6 triomfs

EL MES DE LAMINE

L’extrem arriba pletòric a Vitòria, reconegut com a MVP del setembre a la lliga

ESPERANT EFECTIUS

Podria ser el darrer partit sense Olmo, Fermín i, fins i tot, Gavi
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)