Barça

El derbi barceloní torna a l’elit

Lliga F. El Barça i l’Espanyol es veuen les cares al Johan Cruyff (17.30 h) després de l’ascens de les blanc-i-blaves

El Barça i l’Espanyol es tornen a veure les cares avui en la màxima competició femenina del futbol estatal. Després de més de tres anys sense donar-se, el derbi barceloní torna a l’elit a l’estadi Johan Cruyff a les 17.30 h. L’ascens de les blanc-i-blaves a primera la passada campanya permet que es recuperi un dels duels clàssics i amb més tradició del futbol femení.

Els dos conjunts hi arriben amb dinàmiques adverses. El Barça buscarà refer-se de la derrota al camp del Manchester City dimecres en la seva estrena en la Champions. Va ser un resultat que va fer mal en una prova de foc per al conjunt de Pere Romeu, contra un altre dels millors equips del món. Les blaugrana voldran llepar-se les ferides en el derbi, davant la seva afició, per mantenir el ple de punts en lliga i la primera plaça. Fins ara, 15 de 15 en la competició domèstica, havent marcat 18 gols en els dos darrers compromisos.

D’altra banda, l’Espanyol afronta el partit després d’haver aconseguit la seva primera victòria en lliga. Després de sumar tan sols dos punts en les quatre primeres jornades i caure eliminades de la copa de la Reina, les blanc-i-blaves van vèncer l’Eibar a casa la setmana passada, remuntant el partit. Són cinc punts sumats dels darrers nou que permeten a les de Sara Monforte situar-se en la dotzena posició, amb tres punts de marge respecte al descens.

L’entrenadora de l’Espanyol és molt conscient del repte que suposa enfrontar-se al Barça, encara més a domicili: “Ho sabem, però nosaltres arribem amb bona dinàmica. La nostra obligació és competir i donar el 200% per si no tenen un bon dia.” Monforte reivindica que afronten el partit “sense por”.

Per la seva part, Pere Romeu té clar que serà un duel “exigent” per al Barça: “L’Espanyol és un equip que no fa gaires gols, però tampoc n’encaixa gaires; per tant, haurem de ser precises en els metres finals”. El tècnic detalla que continuaran amb les rotacions en una “oportunitat de recuperar sensacions davant l’afició i en un derbi, que sempre és especial”.

El darrer precedent entre tots dos conjunts amb el Barça com a local es remunta al 6 de gener del 2021. Aleshores, les blaugrana es van imposar amb claredat per 5-0 en un duel jugat al Camp Nou. De fet, les blaugrana s’han imposat en nou els últims deu enfrontaments entre tots dos conjunts, a casa d’un o l’altre. El gener del 2019 l’Espanyol va ser capaç d’arrencar un empat a zero.

És una tendència que es dona especialment des del 2011, amb el canvi de format de la lliga femenina i la ferma aposta del Barça per millorar i fer créixer l’equip. Anteriorment, era l’Espanyol qui acostumava a dominar els duels directes i qui s’enduia els títols de lliga.

LA PRÈVIA

Tenim l’oportunitat de recuperar sensacions en un derbi i davant la nostra afició
Pere Romeu
entrenador del barça
És un repte que afrontem sense por. Hem de competir i estar preparades per si tenen un mal dia
Sara Monforte
entrenadora de l’espanyol
Barça-Espanyol 5-0
Temporada 20/21
Barça-Espanyol 0-0
Temporada 18/19
Barça-Espanyol 4-0
Temporada 17/18
Barça-Espanyol 5-0
Temporada 16/17
Barça-Espanyol 7-1
Temporada 15/16
Barça-Espanyol 3-0
Temporada 14/15
Barça-Espanyol 4-0
Temporada 13/14
Barça-Espanyol 1-0
Temporada 12/13
Barça-Espanyol 6-0
Temporada 11/12
Barça-Espanyol 1-2
Temporada 10/11
Barça-Espanyol 1-0
Temporada 10/11
Barça-Espanyol 0-2
Temporada 09/10
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)