Barça

Sensació Casadó

El migcampista està oferint un rendiment excel·lent en l’inici de curs i s’ha convertit en peça clau per a Flick

Tot i no tenir minuts dijous en el primer partit, ha sigut convocat per primera vegada amb Espanya sub 21

És difícil destacar tan sols un nom propi en aquest inici de temporada del Barça. Gairebé impossible. La victòria per 0 a 3 davant l’Alavés, amb una primera meitat sublim, va ser la culminació a un rendiment coral sensacional durant les primeres setmanes del projecte de Flick. Gairebé tots els jugadors estan oferint la seva millor versió, els cridats a ser diferencials i els que apuntaven a ser actors secundaris.

Marc Casadó ha superat qualsevol expectativa, deixant enrere el paper de simple jugador de rotació per guanyar-se un estatus superior. Ho ha fet aprofitant les baixes, però oferint un rendiment que fa pensar que els fins ara lesionats tindran molta feina per treure-li el lloc en l’onze. S’ha convertit en una assegurança de vida per a Flick, especialment després de la lesió de genoll de Marc Bernal. Casadó ha jugat tots els partits des de llavors, gairebé sempre de titular, i no només compleix, està aportant moltíssim, tant quan li toca jugar d’interior, amb Eric al darrere, com quan és ell el mig centre.

El de Sant Pere de Vilamajor ha disputat fins ara nou dels 11 partits que ha tingut el Barça, i ha estat titular en set. Ha completat els 90 minuts en cinc dels darrers set duels, mostra de la seva importància en la dinàmica de l’equip. Casadó posa la seva energia al servei del col·lectiu en cada segon que Flick li està donant. És un portent físic, capaç d’ocupar molt camp, però cal sumar-hi una lectura tàctica privilegiada. El del planter ho equilibra tot. Sap perfectament on ha d’estar quan l’equip no té la pilota; quan la té, se situa constantment a prop de la possible pèrdua per ser el primer a activar una pressió agressiva que permet recuperar o condicionar el rival. Va recuperar set pilotes a Vitòria, i té una mitjana que s’acosta a les quatre per partit en aquest inici.

Amb la pilota als peus, continua progressant i creixent en cada partit que juga. Té criteri, juga sovint fàcil i comença a atrevir-se amb passades que marquen diferències. Té marge de millora en aquest aspecte, en el de generar més avantatges, però arriba al 90% d’encert en les passades en el global dels partits jugats fins ara. En nou partits ha fet dues assistències de gol. Tenint en compte que no acostuma a trepitjar sovint zones properes a l’àrea rival, és una xifra a tenir en compte.

És evident que la manca d’efectius al centre del camp ha facilitat l’aposta de Flick per Casadó, però l’evolució del futbolista els darrers anys ha sigut canònica. Ha sigut fonamental les darreres temporades en el juvenil i en el filial, no tan sols pel que aporta en allò estrictament futbolístic, sinó perquè és un líder natural. Amb 21 anys, no ha tingut cap problema per adaptar-se a la primera plantilla i atrevir-se a manar i organitzar. S’ha guanyat el crèdit de l’entrenador.

S’espera que després de l’aturada el Barça recuperi recursos al centre del camp, podrien tornar Dani Olmo i Fermín, De Jong haurà guanyat dues setmanes netes per acumular ritme i Gavi podria entrar en una convocatòria després de la seva lesió. Tots tenen un nivell altíssim i, a priori, un estatus superior al de Casadó. Però hauran de trobar la millor versió de cadascun perquè Flick decideixi prescindir d’entrada d’un element que l’ha convençut. Tot i això, la temporada és molt llarga i l’alemany està desitjant trobar-se amb aquest maldecap a la sala de màquines

Estrena en la sub 21

Casadó havia jugat amb les inferiors d’Espanya, però no havia anat encara amb la sub 21. Santi Denia l’ha inclòs a la llista en aquesta aturada després del nivell que ha mostrat amb el Barça. Malgrat no tenir minuts en la victòria de dijous contra el Kazakhstan, podria debutar dimarts en el duel que es jugarà a Algesires davant Malta, el darrer d’aquesta finestra internacional.

LES DADES

9
partits
ha disputat Casadó, que tan sols s’ha quedat sense minuts en dos dels 11 enfrontaments jugats pel Barça fins ara. Ha sigut titular en set.

EL PROTAGONISTA

2
assistències
ha repartit el migcampista, malgrat no situar-se gaire sovint a prop de l’àrea i a més del seu gran rendiment sense pilota.
Flick m’ha ajudat molt per treure el meu màxim rendiment, estic agraït
Marc Casadó
JUGADOR DEL BARÇA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)