Barça

El Barça presenta el cartell del 125è aniversari

El Barça ha presentat aquest vespre el cartell del 125è aniversari del club, obra del pintor, escultor i ceramista mallorquí Miquel Barceló. S’ha donat a conèixer a l’Auditori 1899 durant l’emissió en directe de “La Llotja del 125”, el nou videopòdcast de Barça One conduït per Andreu Juanola i Sara Loscos, i que s’emetrà un cop al mes per recordar l’efemèride dels 125 anys del club blaugrana. L’acte ha comptat també amb la participació del president Joan Laporta i del comissionat del 125è Aniversari, David Carabén, a més del mateix Miquel Barceló.

Joan Laporta ha explicat com porta el fet de ser el president del 125è aniversari. “Amb molta emoció perquè és una efemèride històrica, ho recordarem sempre. Estic molt satisfet per com s’està portant. Que David Carabén sigui el comissionat em fa especialment il·lusió. El seu pare va ser el comissionat del 75è aniversari. És per tant, una història molt bonica”.

Després, ha arribat el moment més esperat, el de conèixer el cartell, fet per Miquel Barceló. “Volíem al millor artista del món, que per a nosaltres era l’idoni. És una obra d’art plena de llum, i em vaig emocionar quan el vaig veure. Em va frapar”, ha explicat Laporta. Enguany, Miquel Barceló ha agafat el relleu d’altres artistes de renom global encarregats de la realització dels cartells commemoratius d’aniversaris blaugranes com van ser Josep Sagrelles (25è aniversari), Sebastián Rey Padilla (50è aniversari), Joan Miró (75è aniversari) i Antoni Tàpies, creador de la imatge del Centenari del Club l’any 1999.

Barceló ha explicat que Laporta i membres del club el van visitar a Mallorca per convence’l. “Era un repte. No hi ha gaire art sobre futbol, és curiós. Em va agradar la idea i vaig treballar molts mesos per fer-lo. Vaig començar el dibuix a Mallorca, després ens vam moure a Barcelona i a París vaig començar de nou. Vaig demanar un temps extra perquè no trobava el que volia”, ha explicat l’artista. “És molt més que els onze jugadors del camp. El moviment, una metamorfosis continua. La idea era mostrar el joc associatiu i dins el jugador hi ha figures humanes. Dins hi ha un equip de futbol”, ha afegit.

Per la seva banda, Joan Laporta ha destacat del cartell que “té molta llum, et permet il·luminar els 125 anys d’història del Barça. Em va emocionar per això. Té vida i és dinàmic. Té vida pròpia, és l’essència de les nostres vides”. Laporta també ha volgut agrair la presència a l’acte de Hansi Flick, al costat dels futbolistes del primer equip Ronald Araujo i Frenkie de Jong. Tots els equips professionals han estat representats per entrenadors o jugadors.

Durant aquest esdeveniment també s’han revelat els primers detalls de l’agenda d’actes que tindran lloc durant els propers mesos per celebrar l’aniversari del Club. El 29 de novembre, la data exacte de la fundació, es triarà el cant del 125è aniversari. En el Liceu s’interpretaran els tres finalistes i els socis votaran el guanyador. L’endemà, el 30 de novembre, hi haurà un cupó de la ONCE dedicat al Barça. Entre altres activitats, també hi haurà una caminada el 22 de març de socis barcelonistes des de la Ciutat Esportiva fins al cim de la muntanya de Montserrat, una exposició audiovisual, i una altra fotogràfica al Palau Robert.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)