Barça

Raphinha: “El meu pas endavant ve des de la part mental i de la part tàctica”

Raphinha ha estat el jugador que ha parlat en la prèvia abans del Barça- Bayern de Champions League que demà (21 h) es disputa al Lluís Companys. Les seves declaracions:

Demà el seu partit 100 amb el Barça

“És un partit especial perquè arribo als 100. Estem treballant fort i dur i espero celebrar-ho després del partit amb una victòria que és el més important”.

Pas endavant aquest curs de Raphinha

“Una mica mental i una mica tàctic. És molt important la confiança que em dona el mister i els jugadors. M’intenten ajudar. Porto tres anys al club i sempre intento aprendre, dels veterans i dels joves. He començat també amb una mentalitat diferent, sabia que m’havia d’adaptar a posicions diferents per jugar i estic molt content. Espero seguir així”.

Rumors que havia de marxar perquè arribava Nico Williams

“Fins i tot vaig comentar a instagram una samarreta del Barça amb el meu número i el nom de Nico Williams. Va ser de mal gust. La gent ha de respectar. Aquella foto de la samarreta no em va sentar bé. Per mi va ser una falta de respecte. La gent fa el què vol. Això però no ha estat un motiu especial per començar així. Sí que tenia ganes de fer el millor per al club, tinc dos anys més de contacte. Sabia que per jugar a aquest club havia d’adaptar-me a altres posicions. Si treballava abans al 100%, ara ho faig al 200% i l’únic que vull és donar el millor pel meu club”.

Capità

“És un orgull enorme ser capità i portar el braçal- Però ser capità no és portar el braçal. És ajudar als companys a dins del vestidor, veure si els companys estan bé, malament, si necessiten alguna cosa. Intento ajudar en tot el què puc als meus companys. Estic feliç i emocionat de poder ser un dels capitans d’aquest club”.

Millor que tothom?

“Hem de ser millors que nosaltres cada dia. Això ens fa millors. És una setmana important, especial, qui vol jugar en un club tant gran com el Barça ha d’estar preparat per aquests reptes. Estem preparats, estem treballant dur”.

El Bayern, una bèstia negra pel Barça

“No hi ha ànim de revenja. El què va passar, va passar. És una llàstima el què va passar, però nosaltres ja estem enfocats en aquest partit. El següent partit sempre és el més important”.

Com porta el català

“L’entenc bastant bé. Si em parlen a poc a poc puc entendre el context. No m’arrisco a parlar, però moltes paraules les entenc”.

Connexió amb Lamine Yamal

“Podem aprendre de tothom. No importa la seva edat. Ha passat molt temps al Barça, ha estat al planter molts anys. Jo aprenc de tots, dels veterans i dels joves”.

Confiança en el què fa l’equip, encara que hi hagi alguna ensopegada

“El futbol és un esport que hem d’estar preparats pels tres resultats possibles. Busquem guanyar però a l’altre costat també hi ha un equip que busca la victòria. El grup està treballant al 100% per guanyar”.

S’emmiralla en Romario, Ronaldo, Rivaldo o Ronaldinho?

No m’agrada comparar-me. Cadascú d’ells va fer la seva carrera. En gairebé tots ells em vaig inspirar. Faltava Neymar, algú que sempre m’ha ajudat bastant, mirant-lo i després també com a company a la selecció. Ells van fer la seva història i jo busco la meva. Per això treballo.

Gavi

“És una persona increïble. És molt afectuós, tot i que no ho sembla. Ho ha passat malament durant la lesió i ara és emocionant veure’l jugar i més al nostre estadi. Estem feliços pel seu retorn”.

La pressió alta

“No m’agrada fer comparacions amb l’any passat. El mister ara és un entrenador que li agrada pressionar a dalt i robar pilotes. A mi, Lewandowski i Lamine, mentre més a prop estem de la porteria per marcar, que esperar al darrera i córrer tot el camp per intentar marcar”.

La desfeta en la Champions contra el PSG. Motivació extra?

“Estava molt trist després d’aquest partit. Veia que estàvem a prop d’arribar a una final i guanyar-la, però el què va passar, va passar i va ser una llàstima. Ara tenim una temporada nova i el nostre objectiu és guanyar qualsevol títol. El major de títols possible. I lluitarem per tot. Lluitarem per aquesta Champions i sinó, doncs a la propera. Si treballem estarem més a prop”.

Dani Olmo

“Mentre més jugador s’hi hagi disponibles, molt millor. Dani té una altíssima qualitat i ens ajuda moltíssim. Ho ha demostrat quan ha jugat. Ara recuperem a Gavi, a Frenkie i a Dani. I més que hem de recuperar, esperem que sigui ràpid. Mentre més jugadors tinguem serà un problema pel mister, però millor per a l’equip”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)