Barça

EL PROTAGONISTA

LEO MESSI

Orfes de la màgia de Leo Messi uns quinze dies

Afortunadament, Leo Messi va poder sortir del Vicente Calderón recolzant els dos peus a terra i ajudant-se únicament d'unes crosses per caminar. El primer diagnòstic va ser força tranquil·litzador, perquè tothom es va témer el pitjor després de les cares de dolor de l'argentí provocades per la duríssima entrada d'Ujfalusi, que va ser expulsat amb vermella directa. A l'espera que avui li facin més proves, té una distensió al lligament lateral intern del turmell dret que el podria tenir allunyat dels terrenys de joc durant les properes dues o tres setmanes (és perdrà segur els partits contra l'Sporting i l'Athletic en la lliga i contra el Rubin Kazan en la Champions). Va ser el mateix Guardiola, visiblement enfadat, qui va avançar que quedava descartat que hi hagués fractura. Aquesta hauria estat una notícia funesta per a l'equip.

Conscients que només el poden aturar fent-li faltes, molts defenses ja havien utilitzat aquest mètode per frenar-lo. Fins ahir, Messi havia estat capaç d'esquivar-les, però Ujfalusi el va caçar. El defensa txec s'ensumava que una altra cavalcada de l'astre blaugrana podia generar una situació de perill i va optar per recórrer a les males arts per evitar-ho. Fins llavors, Messi, com de costum, havia estat un dels protagonistes del partit pel seu futbol excels i per la seva generositat amb el grup. Perquè, per Guardiola, tan important va ser el seu gol en el minut 12, després de rebre una brillant assistència de Pedro i definir amb un toc suau per batre De Gea, com la persecució a Reyes en el minut 23 de la segona part per recuperar una pilota. Amb el d'ahir, Messi ja ha fet set gols en els sis partits oficials jugats aquesta temporada i, en la lliga, ja n'ha marcat dos.

L'argentí, com els altres jugadors, es va bolcar en les tasques de pressió al rival i aquesta va ser una de les claus perquè el Barça posés fi definitivament a la llegenda dels partits esbojarrats al Calderón. Situat d'inici al centre de l'atac, però amb total llibertat per moure's per les bandes o per baixar al mig del camp a rebre i ajudar en la construcció, va participar moltíssim en el joc durant la primera part. La seva connexió amb Villa i Pedro és magnífica, perquè tots tres es troben molt còmodes amb l'ordre d'anar-se movent per generar espais o d'intercanviar-se les posicions.

En el segon temps, la presència ofensiva del Barça no va ser tan alta i la participació de Messi va disminuir. Tot i això, hauria pogut sentenciar el duel en el minut 86 en un cara a cara amb De Gea, però el porter, ahir inspiradíssim i salvador del seu equip, ho va evitar. Una gran passada del seu amic i company de generació Piqué, l'havia deixat sol davant el jove porter de l'Atlético. Instants després, va arribar el moment fatídic i l'única nota negativa d'una setmana especial per a Leo, ja que s'havien complert deu anys de la seva arribada a Barcelona i cinc de la signatura del seu primer contracte professional. Ujfalusi el privarà els propers quinze dies de continuar fent allò amb què més gaudeix, que no és altra cosa que jugar a futbol. Va abandonar el camp amb llitera i i va cedir el seu lloc a Bojan. No feia comèdia ni perdia temps, perquè com molt bé va recordar Guardiola, Messi és el «menys trampós i el més honest dels futbolistes».


Va marxar del camp amb llitera, lesionat per culpa d'una duríssima entrada d'Ujfalusi. El primer diagnòstic és una distensió al lligament del turmell dret que el podria fer estar de dues a tres setmanes de baixa

Intervencions:
54
Passades de mèrit bones:
2
Passades de mèrit dolentes:
3
Pilotes recuperades:
3
Pilotes perdudes:
9
Faltes comeses:
1
Faltes rebudes:
2
Xuts entre els tres pals:
2
Gols:
1 Dades facilitades per Carles Domènech (La transmissió d'en Puyal, Catalunya Ràdio)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)