Barça

Piqué, pendent del cel

El català, bàsic en les jugades a pilota aturada, fa el gol clau en un córner

L'equip ha perdut alçada, però s'aferra al joc per dalt del central en l'estratègia

L'1-1 de l'Atlético també havia arribat en un córner rematat per Raúl García

El cos tècnic ja ho té clar: no es pot tenir tot. Si s'aposta per una plantilla de tocadors, és normal que l'equip pateixi en aquelles accions dominades per l'envergadura i la força física. Dels quatre gols que el Barça ha rebut aquesta temporada, deixant de banda els tres que va encaixar en l'anada de la supercopa amb una alineació plena de suplents i de joves del filial, dos han estat en jugades a pilota aturada. Contra l'Hèrcules, Drenthe va llançar una falta que Abel Aguilar va pentinar sense oposició i que Valdez va acabar convertint en gol. Ahir, l'Atlético va empatar en un córner en què Raúl Garcia es va avançar a tothom per rematar de cap. Guardiola intenta protegir Valdés defensant aquestes accions en zona i situant Piqué a la frontal de l'àrea petita, però ahir, tant el porter com el central van arribar tard a la pilota. Poques dècimes que van donar el gol al migcampista rival.

Tot i que Guardiola i els seus col·laboradors són conscients que amb la marxa de Márquez, Touré, Henry i Ibra l'equip ha perdut molt potencial en el joc aeri, ho consideren un mal menor. Un perill que s'ha de compensar amb concentració i una mica de fortuna. El Barça, de fet, no ha tingut gaire sort en els últims partits: el Panathinaikòs li va marcar la primera vegada que va arribar a la porteria, amb un contraatac de tres tocs, i ahir l'Atlético també va fer l'1-1 en la seva primera aproximació, un córner llançat a la dreta de Valdés.

Paradoxalment, el gol de la victòria blaugrana també va arribar en una jugada a pilota aturada que en aquest cas els va beneficiar. A Piqué, el jugador més alt de la plantilla (1m92), li va caure un córner llançat per Xavi, va controlar la pilota amb el pit i va rematar amb un xut creuat. Amb el gol marcat ahir, Piqué ja n'ha marcat 9 amb la samarreta del Barça: 5 en la lliga, 3 en la Champions i 1 en la copa del Rei. Madrid, de fet, és un escenari especialment propici per al català, que ha jugat grans clàssics al Bernabéu i que ahir va trencar la malastrugança del Calderón. Al bon rendiment ofert en les dues últimes campanyes, afegeix ara un molt inici de temporada, tant pel que fa a tasques defensives com a l'aportació ofensiva. Contra l'Hèrcules, per exemple, va tenir una ocasió claríssima de cap que va sortir lleugerament desviada. Ahir, la va encertar amb el peu dret.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)