Barça

Guardiola: «L'equip manté un bon to»

Guardiola defensa que el grup està competint bé en l'inici de temporada

Evita contestar Mou per haver dit que l'Sporting va regalar-los el partit

Avisa que hauran de ser més fidels que mai al seu estil per no patir a Bilbao

l'equip
«Sempre es fan teories en funció dels partits, però l'equip està bé, sa i competeix bé»
l'athletic
«Si ens dominen amb el seu joc, ens superaran. Ells són més forts que nosaltres»

Pep Guardiola ahir va reclamar que no es passi tan ràpidament del blanc al negre a l'hora d'analitzar en quin estat es troba l'equip en aquests moments de la temporada. I ho va fer perquè no s'explica com es pot passar dels elogis del debut a Santander i pels partits contra el Panathinaikòs i l'Atlético a les crítiques per l'ensopegada contra l'Hércules i la pírrica victòria contra l'Sporting al Camp Nou. «Acusem la falta d'entrenaments», va justificar-se per la poca finor en el duel contra els asturians. Però d'aquí a admetre que no veu el seu equip en forma, ni de bon tros. Perquè no ho creu així. «Mantenim un bon to. Sempre es fan teories en funció de l'últim partit. Després del Panathinaikòs i l'Atlético estàvem bé, i després de l'Sporting ja no. L'equip està bé, sa i competeix bé», va sentenciar. També, com sol fer sempre, va avisar que repetir el títol de lliga «costarà, com han costat les anteriors».

Guardiola, cansat cada cop més d'entrar en guerres mediàtiques creades des de Madrid per desestabilitzar-los, tampoc va voler polemitzar amb José Mourinho per haver dit que l'Sporting de Gijón havia anat al Camp Nou a regalar el partit. I ho va fer com a ell li agrada, reclamant «més respecte» per l'equip de Preciado i recordant que van jugar futbolistes de la seva primera plantilla. A més a més, va lloar el plantejament defensiu fet per l'Sporting i va instar el seu equip «a atacar millor» quan el rival es replegui al seu camp.

La d'avui a San Mamés contra l'Athletic i un altre cop sense Messi és una prova de foc més per al Barça. Guardiola té molt clar què ha de fer el seu equip per imposar-se a un conjunt que ha començat força bé la temporada –és setè de la classificació amb set punts– i que al seu llegendari estadi i amb el suport de la seva afició és fortíssim i dóna molta intensitat al partit. «San Mamés és tan intens que sembla que d'un córner en treguin tres, la gent anima tant, amb tanta calor, que sembla que tot el que passa, passi dues vegades», va afirmar. Els jugadors ja estan advertits que el joc aeri és un dels forts de l'Athletic, que el curs passat va aconseguir empatar en un jugada clàssica dels de Caparrós, amb una pilotada llarga de Gorka, pentinada de Llorente i a esperar que Toquero caci la pilota. Per evitar caure en aquest estil de joc, el tècnic blaugrana proposa, més que mai, ser fidels a la filosofia del Barça, que no és cap altra que dominar la possessió, atacar bé i que la pilota vagi per terra i no per l'aire. «Si ens dominen amb el seu joc, ens superaran. Ells són més forts.» Tot i això, per no encasellar els de Caparrós com un equip únicament aguerrit també va voler recordar que tenen jugadors que saben combinar i va posar com a exemple la reacció que van tenir en el partit contra l'Sporting, en què van remuntar un 2-0 advers per acabar empatant.

Guardiola, que sempre s'ha declarat un admirador de la filosofia de l'Athletic de Bilbao –fins i tot ha reconegut que li agradaria entrenar-lo en algun moment de la seva carrera com a tècnic–, va elogiar la feina que estan fent amb el planter. «Diguem que l'Athletic Club té el mercat més reduït que nosaltres i és un exemple de com fer bé les coses. Aquest any ja han sortit dos o tres jugadors més que estan molt bé. De la seva necessitat han fet una gran virtut», va concloure.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)