Barça

Buscant la complicitat de Guardiola

Rosell va oferir tres anys a Guardiola, que només va acceptar-ne un

Al tècnic no li van agradar coses en l'inici; ara hi ha bona relació

No li van poder fitxar Cesc, però li van traspassar Ibrahimovic

San­dro Rosell va dir en cam­pa­nya que la pri­mera cosa que faria l'endemà de gua­nyar les elec­ci­ons seria tru­car a Pep Guar­di­ola. Així ho va fer i després de pren­dre pos­sessió del seu càrrec va començar les nego­ci­a­ci­ons per reno­var el com­promís entre el Barça i el tècnic de Sant­pe­dor, que havia donat la seva paraula de con­ti­nuar, però que no tenia con­tracte. El pre­si­dent blau­grana volia que el com­promís fos per tres tem­po­ra­des per donar esta­bi­li­tat a l'equip, tot i que Guar­di­ola no és amic dels con­trac­tes llargs. En algun moment de la nego­ci­ació es va par­lar d'un com­promís per a dues tem­po­ra­des i una més d'opci­o­nal, però final­ment va ser el 14 de juliol el dia en què es va fer ofi­cial la reno­vació de Guar­di­ola només per un any. Les con­ver­ses, que van por­tar prin­ci­pal­ment el vice­pre­si­dent espor­tiu, Josep Maria Bar­to­meu, per part del club, i Josep Maria Oro­bitg, com a repre­sen­tant de l'entre­na­dor van ser més llar­gues i com­pli­ca­des del que es pre­veia. A Guar­di­ola no li havia agra­dat com s'havia por­tat el tema de Cruyff i, a més, hi havia, de bon començament, impor­tants diferències econòmiques entre el que ofe­ria el club i el que volia el tècnic, basant-se en la pro­posta que li havia fet l'ante­rior junta. De mica en mica, aques­tes diferències es van anar sal­vant i la reno­vació es va con­cre­tar, però que­da­rien mesos per bus­car un fee­ling millor entre les dues parts, segons l'entorn de l'entre­na­dor.

En el procés de cons­trucció de la nova plan­ti­lla i la pre­tem­po­rada, la relació entre les dues parts ha anat de menys a més. Guar­di­ola va accep­tar com a home de club la demanda que li va fer la direc­tiva de ven­dre Txi­grinski per 15 mili­ons d'euros per solu­ci­o­nar pro­ble­mes de tre­so­re­ria que es van aca­bar reso­lent també amb un crèdit sin­di­cat de 155 mili­ons. Guar­di­ola també va accep­tar que Messi jugués uns minuts en el pri­mer par­tit de la gira asiàtica després d'anun­ciar que no dis­pu­ta­ria ni un minut i unes llar­gues i dures nego­ci­a­ci­ons amb la direc­tiva i els orga­nit­za­dors del par­tit a Seül.

Guar­di­ola, però, s'ha anat sen­tint còmode de mica en mica amb la junta, que va for­mar una direcció espor­tiva amb Andoni Zubi­zar­reta, subs­ti­tut de Txiki Begi­ris­tain, Narcís Julià i Albert Valentín, tots homes de la con­fiança del tècnic i el seu equip de tre­ball. En silenci, es va fit­xar Adri­ano i es va tre­ba­llar molt per tro­bar una sor­tida per als des­car­tats, espe­ci­al­ment per a Ibra­hi­mo­vic, un juga­dor que s'havia con­ver­tit en un pro­blema per al tècnic. Final­ment, el suec, que va arri­bar a jugar el par­tit d'anada de la super­copa esta­tal i a cele­brar el tri­omf en la com­pe­tició, el pri­mer de Rosell com a pre­si­dent, va mar­xar al Milan quasi al mateix temps que va arri­bar Masc­he­rano, un juga­dor que la direcció espor­tiva va posar al ser­vei del tècnic, com havia fet abans amb Özil, i que Guar­di­ola va incor­po­rar a la plan­ti­lla després de la super­copa.

La junta, però, no va poder satis­fer el prin­ci­pal desig de Guar­di­ola per a aquesta tem­po­rada, l'arri­bada de Cesc. Rosell, després de refer rela­ci­ons amb l'Arse­nal, va fer arri­bar una oferta als angle­sos pel català de 40 mili­ons d'euros que Arsène Wen­ger no va arri­bar a con­si­de­rar. El fit­xatge que podia ser fàcil, segons Bar­to­meu en cam­pa­nya, no es podia fer. Les nego­ci­a­ci­ons es dona­ven per tan­ca­des perquè Rosell no està dis­po­sat a esti­rar més el braç que la màniga i no tenia cap intenció de pagar més del que creia just.

Des de l'inici ofi­cial del curs i bus­cant bona sin­to­nia entre direc­tiva i cos tècnic, s'han fet diver­ses tro­ba­des i dinars amb assistència de Rosell, Guar­di­ola, Bar­to­meu, Zubi­zar­reta, Tito Vila­nova i Esti­arte. Es busca sem­pre que l'entre­na­dor tre­ba­lli tran­quil i còmode per quan s'hagi d'abor­dar una altra reno­vació del con­tracte.

Els horaris dels partits i el futbol formatiu

Una de les promeses electorals que va fer Sandro Rosell és que lluitaria perquè els partits al Camp Nou tinguessin uns horaris més familiars. Ho va aconseguir en la final de la supercopa estatal i també en el Joan Gamper i, de moment, el Barça també ha tingut bons horaris en els tres partits de lliga que ha disputat a l'estadi.

Rosell també ha fet canvis en el futbol de base, que ara es diu futbol formatiu. Va acomiadar el màxim responsable amb l'anterior junta directiva, José Ramón Alexanko, per confiar aquesta tasca a Guillermo Amor i Albert Puig. I des de la seva arribada s'han agilitzat les obres de la Masia de la ciutat esportiva Joan Gamper.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.