Barça

Una ratxa que s'allarga més del compte

El Barça encadena el cinquè desplaçament sense aconseguir la victòria lluny del Camp Nou

Malgrat tot, l'empat el deixa virtualment classificat; fins i tot pot ser primer la pròxima jornada

Malgrat fer un pas de gegant per assolir l'accés als vuitens de finals, el Barça continua abonat a l'empat a Europa. Amb el d'ahir, els blaugrana encadenen cinc partits sense conèixer la victòria lluny del Camp Nou en la màxima competició continental, un fet gens habitual. Malgrat tot, el Barça continua encapçalant el seu grup i té molt ben encarrilada la seva classificació. Els de Guardiola mantenen el primer lloc amb un punt d'avantatge (8 punts) respecte al Copenhaguen (7) i amb 5 d'avantatge respecte al Rubin Kazan (3) i 6 al Panathinaikòs (2). Aquesta circumstància els fa estar virtualment classificats. De fet, els blaugrana fins i tot podrien ser primers en la pròxima jornada. S'assolirà el lideratge si, quatre dies abans del clàssic (el 24 de novembre), el Barça guanya a Atenes i el Copenhaguen no venç a l'estadi Centrani de Kazan.

L'última victòria del Barça a Europa lluny del Camp Nou es remunta al 9 de desembre de l'any passat. Va ser en l'última jornada de la lligueta de grups de la temporada passada i la va aconseguir a l'estadi Lobanovski Kíev (1-2). Aquell dia el Barça certificava la classificació per als vuitens de final com a primer de grup gràcies als gols de Xavi i Messi, que van remuntar l'1-0 de Milevski. En l'edició passada, el Barça es va plantar a les semifinals de la competició sense la necessitat de guanyar fora de casa. Va empatar en els vuitens contra l'Stuttgart (1-1) i en els quarts contra l'Arsenal (2-2). En les dues oportunitats, els de Guardiola van sentenciar en la tornada al Camp Nou: 4-0 als alemanys i 4-1 als anglesos. Cal afegir a aquests dos empats la derrota en semifinals contra l'Inter de Mourinho (3-1) –a la tornada al Barça li va faltar un gol (1-0)– i l'empat al camp del Rubin (1-1), en la segona jornada de la lligueta d'enguany. En total són cinc partits seguits sense conèixer la victòria. El de Kíev és l'únic triomf que els blaugrana han assolit en els últims onze desplaçaments de la Champions. A aquestes cinc, hi cal afegir cinc empats més: Rubin (0-0), Inter (0-0) –en la lligueta de l'edició passada–, Chelsea (1-1), Bayern (1-1) i Lió (1-1) –l'any que els blaugrana es van coronar a Roma–. Ahir els pals van tenir molt a veure. Villa i Messi hi van topar en la primera part. I Pedro, quan el partit agonitzava. La fusta ahir va privar d'un triomf que s'està resistint més del compte.


Els pals continuen sent el gran enemic: ahir dos més, Villa i Messi, en el primer temps, i Pedro, cap al final


L'últim triomf en Champions com a visitant va ser a Kíev; al desembre de l'any passat (1-2, Xavi i Leo)

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)