Barça

Futbol de rics per a una ciutat obrera

EL Getafe és el tercer club de la lliga estatal amb els abonaments bàsics més cars

Els socis protesten i Ángel Torres acusa l'afició de ser la més freda de primera divisió

350
EUROS
costa l'abonament bàsic d'un soci del Getafe, el tercer més car de la lliga estatal al darrere de l'Athletic i el Sevilla.

El Getafe es jugava dijous passat contra l'Stuttgart bona part de les seves aspiracions per passar a l'eliminatòria següent de l'Europa League. En qualsevol altre punt geogràfic qualsevol afició s'hauria bolcat amb el seu equip per oferir-li tant suport com fos possible, però en aquest cas tot just 3.500 aficionats van poblar les grades de l'Alfonso Pérez. Aquesta sens dubte va ser una de les causes del 0-3 que va endossar el conjunt alemany a l'equip de Míchel sense despentinar-se.

Però quin és el motiu pel qual els seguidors del Getafe no responen? Des de la base hi ha una resposta contundent, els preus dels abonaments i de les entrades. Per exemple, per a aquest partit d'importància capital el president, Ángel Torres, va decidir fer passar per caixa tots els seus abonats, da 15 a 30 euros la localitat, contra els 50 i 80 euros que costaven les entrades per als no socis. «El que no és lògic és que ens facin pagar quan el preu més barat d'un abonament del Getafe és de 350 euros. Aquesta és una ciutat obrera, i volen que combreguem amb un futbol per a rics», manifesta un dels habituals del Coliseum expressant el seu descontentament. De raó no li'n falta, a aquest aficionat, ja que segons dades objectives extretes dels mateixos clubs de primera divisió, el Getafe és el tercer club que té els abonaments bàsics més cars, només superat pel Sevilla (455 euros) i l'Athletic Club de Bilbao (680).

S'assegura que l'afició del Getafe primer és del Real Madrid o de l'Atlético i després de l'equip blau, per la qual cosa en molts casos no és estrany que aquests seguidors prefereixin gastar-se abans els 300 euros que costa un abonament al Vicente Calderón, o els 237 del Santiago Bernabéu si ha estat pacient amb les llistes d'esperes. «Aquesta és l'afició més freda que he vist mai», va arribar a queixar-se en plena campanya de captació d'abonats Ángel Torres, una afirmació que va aixecar molta polseguera entre la massa social del Getafe. El president defensa aquests preus ja que per al club madrileny representa una de les poques armes que té per combatre la resta d'equips, però els resultats en la captació d'abonats deixen clar que una política menys exigent per a la butxaca facilitaria aquest suport que demanda. Així, es va passar dels 6.000 abonats l'any de l'ascens als 14.000, xifra rècord el 2007, però després de dos anys, aquesta xifra ha caigut fins als 8.000, un caiguda més que preocupant. Una circumstància que podria dificultar el futur del club del sud de la capital de l'Estat espanyol a mitjà termini.

Pel president del Getafe la solució seria la construcció d'un nou estadi. En el cas que prosperin les negociacions entre l'Ajuntament de Getafe i el de Madrid, amb permuta de terrenys, s'espera que per a la temporada 2013/2014 el Getafe pugui presumir d'un estadi nou totalment cobert i amb capacitat per a 25.000 espectadors. Per què 8.000 places més si ara no s'omple? Segons el president, els accessos i un estadi molt més còmode farien possible aquest miracle, inclòs suposadament un abaratiment dels abonaments.

Caldrà veure com respon l'afició avui contra el Barça de Pep Guardiola i Messi, de moment els abonats no paguen, això sí, la resta haurà de rascar-se la butxaca, de 60 a 120 euros l'entrada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)