Barça

Arrencades sense Messi

L'argentí sempre s'ha acabat perdent el primer partit de l'any

Unes vegades ha estat lesionat; d'altres, ha rebut permís del club

Aquesta no és la primera vegada que Leo Messi té uns dies extres de descans i que el Barça acaba iniciant l'any sense ell. Tot al contrari, des que milita al primer equip, mai no ha participat en el primer partit de l'any. Guardiola ja li havia donat permís en les seves dues primeres temporades al capdavant de l'equip, perquè pogués passar el Nadal a l'Argentina amb la seva família; el curs passat no va disputar el Barça-Vila-real (2-2) de lliga, i l'anterior, també es va perdre el Barça Mallorca (3-1). Els dos últims Nadals amb Rijkaard a la banqueta els va viure recuperant-se de dues lesions i, sense ell, l'equip va encaixar dos empats: un contra l'Alcoià (2-2) en la copa del Rei i un altre contra el Getafe en la lliga (1-1). Al primer partit del 2006, contra el Zamora en la copa (1-3), tampoc va arribar a temps, ja que havia aterrat a Barcelona 24 hores abans, mentre que els primers dies del 2005 els va passar al seu país convocat per Hugo Tocalli, seleccionador argentí sub-20. En aquestes arrencades, doncs, el Barça ha viscut experiències dispars, tot i que exemples com el del Barça-Vila-real de la temporada passada, el del Getafe-Barça del 2007 o el del Vila-real-Barça del 2005 han de ser un bon advertiment amb vista a la visita del Llevant, un modest amb pell de xai.

El Barça ja ha demostrat molts cops que és capaç de guanyar sense Messi, però és obvi que la influència de l'argentí en el joc col·lectiu del Barça és molt gran. És impossible oblidar-se de l'absència del millor jugador del món. Avui, a més, Pep tindrà una baixa important al davant i dues al darrere, ja que Puyol i Piqué no podran jugar. Afortunadament, la situació es reconduirà en els pròxims dies, ja que dimecres, contra l'Athletic, Messi i Piqué tornaran a l'equip, i també ho podria fer Puyol si evoluciona favorablement de la lesió.

ELS PRIMERS PARTITS DE L'ANY

Barça-Vila-real, 2-2
02/01/2010:
Messi torna a Barcelona el mateix dia de partit i òbviament, no el juga. Altres sud-americans com ara Márquez i Maxwell escurcen les vacances, però tampoc juguen.
Barça-Mallorca, 3-1
03/01/2009:
L'argentí i Alves arriben el dia abans a Barcelona. El brasiler i Eto'o, que havia escurçat els dies de descans, juguen contra el Mallorca, però l'argentí, no.
Barça-Alcoià, 2-2
02/01/2008:
Messi, amb una ruptura al bíceps femoral de la cama esquerra, no juga aquest partit de copa. Tampoc ho fan Ronaldinho, Henry, Zambrotta... i l'equip empata amb suplents.
Getafe-Barça, 1-1
07/01/2007:
L'argentí, amb una greu lesió al metatarsià del peu esquerre, es perd l'inici d'any. A Getafe tampoc juguen Eto'o, Ronaldinho i Deco i el Barça no passa de l'empat.
Zamora-Barça, 1-3
03/01/2006:
Messi i altres com ara Edmílson, Eto'o, Ronnie i Larsson arriben el dia abans i no juguen en un partit de copa intranscendent. L'equip venç amb un equip ple de suplents.
Vila-real-Barça, 3-0
09/01/2005:
Leo rep el permís del club per jugar amb l'Argentina la fase de classificació per al mundial sub-20. L'equip, tot i tenir la resta de titulars, cau apallissat al Madrigal.

Només 12 absències en la lliga des que Pep seu a la banqueta

Des que Pep és l'entrenador, Messi només s'ha perdut 12 partits de lliga en dues temporades i mitja, amb un balanç de 7 victòries, 3 empats i 2 derrotes. Aquestes dues ensopegades, a més, es van produir contra el Mallorca (2-1) i l'Osasuna (0-1), quan el títol ja estava decidit i l'equip jugava amb bona part de suplents. Aquesta temporada, les dues vegades que el Barça ha jugat en la lliga sense Messi, ha tirat els partits endavant: contra l'Sporting al Camp Nou (1-0) i contra l'Athletic (1-3) a San Mamés.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)