Barça

El Barça vol continuar la festa

El Barça espera iniciar l'any en la lliga tan bé com va acabar el passat

Guardiola no vol ningú relaxat el dia que Xavi entrarà en la història

Sense Messi i els dos centrals titulars, Bartra podria ser la gran novetat

El Barça estrena aquesta tarda el 2011 buscant la continuïtat a l'excel·lent moment de forma i de joc mostrats en l'últim mes i mig del 2010. El que va oferir l'equip de Pep Guardiola en els últims cinc partits de lliga de l'any que ens acaba d'abandonar no s'havia vist mai. Cinc victòries, cinc golejades, 26 gols a favor i només un en contra, xifres acompanyades d'un futbol admirat a tot el món que va fer que els blaugrana superessin amb molta claredat l'altre aspirant al títol, el Real Madrid, i el gran rival de la ciutat, l'Espanyol.

Que aquests resultats i aquest futbol tinguin continuïtat després del parèntesi que es va prendre l'equip en el partit de copa contra l'Athletic i de l'aturada nadalenca és l'objectiu Guardiola, que ha fet treballar de valent els seus homes des que es van reincorporar dimecres a la feina, primer amb una doble sessió el dia 30 i després amb un entrenament al matí el dia de cap d'any. El tècnic necessita tothom concentrat per a un partit que sembla assequible, sobretot després que el Llevant encaixés vuit gols en la copa al Bernabéu en l'últim partit de l'any passat, però que Guardiola ja s'ha encarregat de convertir en perillós. El tècnic ha avisat que aquests partits després de l'aturada nadalenca sempre són difícils i poden portar disgustos, amb l'exemple de la temporada passada, quan els blaugrana només van empatar amb el Vila-real al Camp Nou.

A més, ja se sap que el Barça no podrà alinear l'onze de gala. Per començar, no hi serà el millor futbolista del planeta. Leo Messi arriba avui a Barcelona. L'argentí, que ho juga tot, va rebre el permís de Guardiola per allargar les seves vacances i no jugarà avui, com tampoc no ho va fer en el primer partit de lliga de la temporada passada. Descansarà pensant en el també important partit de dimecres a San Mamés, contra l'Athletic. El Barça no va poder passar de l'empat amb els bascos al Camp Nou, en l'anada dels vuitens de final de la copa, i se la jugarà a Bilbao. A canvi dels dies extres de vacances, Guardiola demanarà a Messi que decideixi.

No és la de l'argentí l'única baixa important que té avui el Barça. Guardiola no té cap dels seus dos centrals titulars. Piqué compleix un partit de sanció i Puyol es va lesionar amb la selecció catalana i treballa per poder jugar a Bilbao. Abidal deixarà el lateral a Maxwell per jugar a l'eix de la defensa i el seu acompanyant, tot i que Gabi Milito ja té l'alta mèdica, sembla que serà el jugador del planter Marc Bartra. Qui tampoc no podrà jugar és Afellay, el reforç d'hivern del Barça, perquè les inscripcions de nous jugadors no es poden fer fins demà. Tampoc ho tindrà fàcil el Llevant, ja que Luis García té la baixa per lesió de Felipe Caicedo, el màxim golejador de l'equip en la lliga (7).

Qui sí que hi serà, i com a titular, és Xavi. El de Terrassa igualarà Migueli com el blaugrana que més partits oficials ha disputat amb el primer equip, 549.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)