Barça

Pep manté les bones sensacions

Veu l'equip en el mateix nivell que abans de les vacances

Fa una crida a l'afició perquè creu que és un partit trampa

sensacions
«La percepció de com han tornat és bona, estan en un bon nivell, com quan van marxar»
la crida
«Vull demanar a la gent que està a prop de Barcelona que vingui al camp i ens ajudi»
afellay
«Hem fitxat un molt bon jugador que ens donarà moltes coses diferents»

Les primeres sensacions en aquest inici de l'any 2011 indiquen que res no hauria de ser diferent al final del 2010. Pep Guardiola veu els seus jugadors amb la capacitat de treball intacte i amb les mateixes ganes de seguir la bona trajectòria que els ha permès liderar el campionat fins a l'aturada del Nadal i exhibir un altíssim nivell de joc en la majoria dels partits. «La percepció de com han tornat és bona, estan a un bon nivell, com quan van marxar», va dir el tècnic, que espera «recuperar ràpidament el to».

Aquesta percepció, però, no va ser suficient perquè Guardiola no deixés d'advertir que el del Llevant és un «partit trampa» perquè arriba després d'estar un temps aturat. «Després de vacances sempre hi ha un risc, els anys anteriors ho vam veure contra el Mallorca i el Vila-real.» Tampoc es refia dels llevantins, malgrat que en l'últim partit de copa del Rei van encaixar vuit gols al Bernabéu. «Suposo que ho hauran oblidat, i si pensem que serà fàcil per aquest resultat ens equivoquem», va afirmar. Guardiola, per tant, vol el millor escenari per començar l'any amb bon peu i va fer una crida a l'afició blaugrana perquè no els deixi sols avui al Camp Nou. «Vull demanar a la gent que està a prop de Barcelona que vingui al camp i ens ajudi, perquè és d'aquells dies que necessitem posar-nos-hi ben aviat, i amb gent serà més fàcil.»

Pel que fa a les baixes a l'eix de la defensa –no pot disposar ni de Puyol, lesionat, ni de Piqué, sancionat– va confirmar que Abidal té moltíssimes possibilitats de jugar de central. Qui l'acompanyarà serà o bé el jove Marc Bartra o bé l'argentí Milito, ja amb l'alta mèdica però sense tant ritme de competició, fet que podria donar un petit avantatge al futbolista del filial.

Malgrat que no podrà jugar, Guardiola va parlar una bona estona d'Afellay, el reforç hivernal. El tècnic va lamentar que no pugui disposar-ne per al duel contra el Llevant i es va mostrar esperançat que l'holandès els pot donar un molt bon rendiment després de veure'l en aquests primers entrenaments. «La primera impressió és que hem fitxat un molt bon jugador que ens donarà moltes coses diferents: perd poques pilotes, sap jugar per dins, a l'espai va molt bé, pot jugar per les dues bandes, té un bon xut amb les dues cames i arriba amb una molt bona predisposició.» Ara bé, també va afegir que caldrà tenir «paciència» i que el primer objectiu és que aprengui castellà ben aviat.

Finalment, va assegurar que no canviaria la seva política de viatjar el mateix dia del partit malgrat el rumor que va sorgir que la federació espanyola obligaria els equips a desplaçar-se un dia abans.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)