Barça

Setmana clau per a Alves

El club i els agents reprendran els contactes la setmana vinent

Seran dies decisius en el nou lligam contractual del brasiler

27
partits

són els que ha disputat fins ara el brasiler aquesta temporada amb el Barça.

Dani Alves és un jugador clau per a Guardiola. És l'amo i senyor del lateral dret des que va arribar el curs 2008/09 procedent del Sevilla a canvi de 35 milions d'euros. La quantitat que va pagar el club blaugrana va ser qüestionada per més d'un. No per la qualitat del defensa, sinó per haver pagat un preu tan alt per un home de contenció. Dit en altres paraules: era una quantitat més adient per a un davanter que no pas per a un simple lateral dret. Amb només dos anys i mig en el club, Dani Alves ha demostrat que és el millor futbolista en la seva posició i que, més enllà d'estar situat al lateral en les alineacions, fa funcions més d'extrem que no pas de defensa. A Sevilla van notar en gran manera la marxa d'aquest lateral atípic. «Era un recurs molt important per al nostre joc ofensiu i sense ell hem minvat molt les possibilitats de fer gol.» Qui parlava amb aquesta tristesa era l'exjugador del Sevilla Enzo Maresca, ara en les files del Màlaga, pròxim rival del Barça, fa dos anys. Aquest és el veritable valor d'Alves. És un futbolista únic i irrepetible. Un efecte sorpresa i distorsionador per als rivals, semblant al que tenia Roberto Carlos quan jugava al Madrid.

El Barça, i especialment Guardiola, no volen quedar orfes d'aquest magnífic jugador i el mateix tècnic està impacient perquè se solucioni aquesta renovació. Alves té contracte fins al juny del 2012 i el club vol ampliar-lo tres anys més, fins al 2015. El problema principal són els diners que vol cobrar el futbolista, que espera ser equiparat al salari de Xavi, Iniesta i Villa, que conformen el segon escalafó dels emoluments, encapçalats per Lionel Messi. El Barça s'hi resisteix per la contenció de la despesa a cedir, i està buscant solucions imaginatives per desencallar la situació que, a mesura que passen les setmanes, podria tornar-se més tensa. Una de les propostes que oferirà el club blaugrana als agents del brasiler serà allargar la durada del contracte fins al 2016 i apujar una mica la seva oferta inicial de sou amb complements més substanciosos esperant convèncer el jugador. En tot cas, el lateral no vol que s'eternitzi la situació i s'ha posat com a data límit el 16 de febrer, dia en què el Barça reprèn la Champions contra l'Arsenal en els vuitens de final.

Molts equips estan pendents de les evolucions de les negociacions per ficar-hi cullerada i els cants de sirena arriben del Manchester City, que ja té preparada la caixa per pagar el que demana el futbolista. No n'hi ha per a menys, Dani Alves és un jugador que, a més de la seva qualitat, té una regularitat impressionant i mai es lesiona. Aquest any amb el Barça ja ha disputat 27 partits. Tots els de lliga, cinc de Champions League, tres més de copa i els dos de supercopa. Només s'ha perdut tres enfrontaments oficials en aquesta temporada: l'eliminatòria contra el Ceuta de copa i l'últim partit de la lliga contra el Rubin Kazan de Champions. Una regularitat impactant a la qual hi afegeix dos gols i un bon grapat d'assistències que l'erigeixen en un dels millors del Barça en aquesta faceta. Tots aquests ingredients bé valen una renovació.

El seu descobridor és ara el director tècnic del Màlaga

Dani Alves té en les files del Màlaga un vell conegut: Antonio Fernández. L'ara director tècnic del club andalús va ser el seu descobridor quan era un dels observadors de capçalera de Monchi. Ell va ser qui va recomanar al director esportiu del Sevilla fitxar un brasiler desconegut que jugava al Bahia. La intuïció de Fernández no el va trair i ell va ser el causant principal de l'arribada del lateral al Vell Continent. Ara Antonio Fernández podria estar al Camp Nou per acabar de segellar el fitxatge de Gabi Milito pel Màlaga i, de retruc, tornarà a saludar el seu millor descobriment. També coneix bé jugadors com ara Puyol, Xavi i Iniesta, ja que l'any passat va treballar com a adjunt a la direcció esportiva de la selecció espanyola. Aquests últims dies Fernández té força feina en el club de la Costa del Sol, que està sent el gran animador del mercat d'hivern.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)