Barça

El protagonista

Adriano Correia

La reivindicació d'Adriano

El Barça va pagar deu milions d'euros per Adriano Correia perquè faci partits com el d'ahir a Almeria. No hi havia gairebé res en joc, per aquest motiu és important: era l'hora dels suplents habituals i el brasiler va dir «present» amb un gol que, si no se l'ha pres com una reivindicació del seu futbol, ho podria fer sense problemes.

«Sóc feliç pel gol», va reconèixer el lateral després de la nova golejada del Barça a casa de l'Almeria. És normal. Està molt per sota de la seva millor versió, oferida al Sevilla de Juande Ramos. Té assumit un paper secundari molt clar, que es desprèn del gran nivell que tenen avui Abidal i Maxwell.

Ahir, però, va deixar el camp dels Juegos Mediterráneos amb la satisfacció d'haver fet el seu primer gol com a blaugrana. S'afegeix a la llista de golejadors de l'equip –juntament amb Afellay i Thiago, els altres artillers d'ahir– i deixa sol l'argentí Javier Mascherano, l'únic futbolista de camp que encara no ha marcat.

Amb Alves com a únic titular habitual, la primera línia del Barça no va tenir cap ensurt. El tècnic va confiar en Adriano com a lateral esquerre i va experimentar amb Busquets i Milito, duet insòlit a l'eix defensiu. Adriano va controlar sense problemes la seva banda i això es va mostrar en cada sortida de pilota de Milito, l'encarregat de sortir amb la pilota controlada, ja que l'Almeria pressionava constantment Busquets.

Adriano es va mostrar més còmode al lateral esquerre que on sol jugar habitualment, el dret. La falta d'efectius per substituir Alves –Guardiola no sent encara que sigui el moment de Martín Montoya, el bon projecte de lateral que és titular al filial– beneficia Adriano. Però el brasiler sembla més habituat a desplegar el seu futbol des de la banda esquerra.

El d'ahir va se el 19è partit d'Adriano, que a finals de setembre es va fer l'única lesió que ha tingut fins ara, que el va tenir un mes allunyat dels terrenys de joc.

El brasiler ha participat en vuit partits de lliga (tot i que no ha disputat més que 385 minuts), dos duels de Champions i els dos de la supercopa estatal. Sense ser un home de la copa, com ho són Pinto i Bojan, especialment el porter, que ha jugat tots els minuts d'aquesta competició des que Guardiola és l'entrenador, Adriano ha disputat en la copa més partits que en cap altra competició: set.

L'actuació d'ahir el reivindica davant d'un cos tècnic que, per ara, el considera un substitut d'Alves. El fet que hagi aprofitat l'oportunitat li fa guanyar números per convèncer Guardiola.


Amb l'eliminatòria sentenciada era el dia dels suplents habituals i Adriano ha aprofitat l'ocasió


S'ha estrenat com a artiller amb un gol que ha recordat la millor versió del bon lateral brasiler

Passades de mèrit bones:
1
Passades de mèrit dolentes:
2
Pilotes recuperades:
2
Pilotes perdudes:
1
Faltes comeses:
1
Faltes rebudes:
2
Xuts entre els tres pals:
1
Gols:
1 Dades facilitades per Carles Domènech. La Transmissió d'en Puyal a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)