Barça

De Gea, el futur ja és present

En poc més d'un any, David de Gea s'ha convertit en un dels porters més prometedors i Ferguson ja s'ha fixat en ell com a successor de Van der Sar

Si hi ha una posició en la qual actualment ningú té dubtes en el controvertit onze titular de l'Atlético de Madrid, és la de porter. Des d'aquell setembre del 2009 en què un espigat porter amb el dorsal 43, va sortir substituint l'aleshores suplent Roberto, fins avui, la porteria de l'equip colchonero ja ha quedat fora de tot tipus de dubte. Abans de l'aparició, com un bolet, del meta format en el planter de l'Atlético, la porta del conjunt madrileny es va convertir en un anar i venir de dubtes i més dubtes. Finalment, quan tot feia presagiar que havien encertat amb el fitxatge de Sergio Asenjo, les lesions dels dos porters (Asenjo i Roberto) i l'aparició d'aquest noi nascut el 1990, va fer que el debat es tanqués definitivament i per molts anys.

Malgrat la seva joventut, des del seu debut, De Gea s'ha guanyat a pols la seva vàlua dins l'equip amb dosis de maduresa i aturades de mèrit a parts iguals. De fet, ja està picant la porta de la selecció, però fins ara, l'alt nivell de Casillas i Valdés i el carisma de Reina, li han impedit fer-se un lloc en una selecció, en la qual si tot continua com fins ara, hi serà aviat.

L'interès de Ferguson.

Des que Van der Sar va anunciar la seva retirada a finals d'aquesta temporada, Alex Ferguson, l'entrenador del United, ha fixat la mirada en aquest jove jugador que no només ha enlluernat en la lliga sinó que també a Europa. Amb De Gea, l'Atlético ha aconseguit dos títols europeus, en què ell ha tingut gran part de responsabilitat: l'Europa League contra el Fulham i la supercopa contra l'Inter. Fins i tot, va aturar un penal a Milito que hauria donat vida al conjunt neroazzurro en un exercici de maduresa davant tot el continent en la final de la supercopa.

LA PRECOCITAT DE DAVID DE GEA

30-09-09: Debuta contra el Porto en la Champions a Do Dragão (2-0). 03-10-09: Primer partit de titular; atura un penal al Saragossa (1-1) al Calderón. 01-02-10:. Signa el contracte com a jugador del primer equip fins al 2013. 12-05-10: Disputa la final de l'Europa League que guanya l'Atlético (2-1). 19-05-10: Juga la final de copa que perd el seu equip contra el Sevilla (0-2). 27-08-10: En la final de la supercopa d'Europa atura un penal a Diego Milito (2-0). L'Atlético guanya.

«Tenim equip per guanyar el Barça»

David de Gea es va mostrar esperançat amb la seva visita al Camp Nou aquesta jornada. «El Barça està a un gran nivell i serà difícil, però volem donar la sorpresa en un camp difícil», va afirmar el porter, que va assegurar que tenen «equip per guanyar i fer-ho seria molt positiu per a l'ànim del grup». El jove jugador també va parlar dels porters que sempre li han agradat: Schmeichel i Buffon i va repassar les preferències que té en relació amb els porters que més li agraden en l'actualitat: «En el joc aeri, el porter del Chelsea, Petr Cech; en el blocatge, Víctor Valdés; en l'un contra un, Iker Casillas; en agilitat, Carlos Kameni, i en el joc amb els peus, també Valdés.»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)