Barça

Pressió psicològica al Madrid

El Barça passarà la nit a deu punts del Madrid si supera el test de l'Atlético

Un triomf obligaria els blancs a jugar amb tota la tensió del Bernabéu

Pep no podrà disposar encara de Puyol, lesionat, però recuperarà Iniesta

El Barça ja sap que el 20 d'abril l'espera una cita història, la final de copa contra el Real Madrid, però abans d'aquella data té compromisos tan importants, tant en la lliga com en la Champions League, que Guardiola ha exigit a la plantilla que s'oblidi immediatament dels blancs. A partir d'avui toca la lliga, en què seria absurd malbaratar ara tot l'avantatge que l'equip ha anat acumulant durant 21 jornades. Contra l'Atlético té l'oportunitat de superar el rècord de quinze victòries consecutives en la lliga que el Madrid de Di Stéfano posseïa des de la temporada 1960/61 i que els blaugrana van igualar la setmana passada a Alacant, però més que el rècord en si, el que importa és mantenir la bona línia dels últims mesos i continuar marcant territori respecte a l'etern rival. Una victòria faria que els de Guardiola passessin la nit amb 10 punts de marge respecte a un Madrid que demà rebria la Real Sociedad amb tota la pressió del Bernabéu a sobre. Després de l'ensopegada de Pamplona, els blancs estan condemnats a conviure amb aquesta guerra psicològica; qualsevol pas enrere els obligarà a acomiadar-se definitivament de la lliga.

En l'aspecte estrictament esportiu, l'equip no podrà disposar de Puyol, que es continua recuperant de la seva tendinopatia, però recupera Iniesta, que contra l'Hèrcules es va fer un esquinç a l'espatlla esquerra i va ser baixa a Almeria. El d'Albacete és un jugador bàsic, sobretot en partits com els d'avui, en què el principal repte és marcar el ritme que més convé a l'equip. Els duels contra l'Atlético solen ser intensos, d'anades i tornades, i això és precisament el que ha d'evitar el Barça. Un cop d'ull als últims precedents indiquen que el conjunt madrileny té presa la mida a Guardiola al Calderón –el va batre la temporada passada (2-1) i també l'anterior (4-3)–, però que el Camp Nou se li fa gran. Els tres últims anys, de fet, hi ha encaixat tres àmplies golejades.

Després de les rotacions de la copa, tot indica que Pep tornarà a posar el seu equip de gala per enfrontar-se amb un Atlético en hores baixes. Des que va començar l'any, per exemple, el Barça ha sumat tots els punts en joc (15), mentre que els de Quique Sánchez Flores només n'han obtingut quatre i les urgències l'angoixen. El caràcter imprevisible dels colchoneros, però, és tot un advertiment.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)