Treballada victòria del Barça davant l'Athletic

En el minut 4 de partit, Villa ha marcat el primer gol blaugrana i a menys de 15 minuts per al final Messi ha marcat el segon

Iraola ha transformat un penal en gol a l'inici de la segona part

El Barça segueix 5 punts per sobre del Reial Madrid

El FC Barcelona manté el lideratge a la Lliga, a cinc punts del segon classificat, el Reial Madrid, després de guanyar l'Athletic Club (2-1). La insistència ha obtingut recompensa i els gols de Villa i Messi han donat el triomf a l'equip blaugrana, que durant bona part del segon temps ha patit amb l'empat, de penal, aconseguit per Iraola.

Així que han trepitjat la gespa, els jugadors del Barça han començat a pressionar. Quatre minuts després: gol de Villa. La jugada l'ha iniciat una passada de Xavi en diagonal, aprofitada per Dani Alves i cedida a l'asturià que venia pel darrere. És el primer cop que l'asturià encadena tres partits seguits marcant amb el Barça. I poc abans d'arribar a la primera mitja hora de joc, una vaselina de Villa ha anat a parar al travesser.

Tot i que el domini del Barça era clar, l'Athletic ho ha posat difícil acumulant jugadors al darrere. El Barça no ho ha tingut gens fàcil per trobar línies de passada perquè l'equip de Caparrós s'ha plantat amb la consigna de dificultar les combinacions dels blaugranes.

Els de Guardiola han atac i atac, però no trobaven la darrera passada per ampliar el seu avantatge al marcador.

En el minut 36 de la primera part, Dani Alves ha vist la groga per una falta a Koikili i, per tant, es perdrà el pròxim partit de lliga contra el Mallorca per acumulació de targetes.

La primera gran ocasió per l'Athletic ha arribat en el minut 11 de la primera part després d'una acció individual de Llorente. Tretze minuts més tard, en el 24, Koikili ha vist una targeta groga per una entrada per darrera a Iniesta.

A vuit minuts per acabar la primera part, Pinto ha salvat al Barça d'una potent rematada de Llorente.

La segona part s'ha iniciat amb l'entrada de Toquero per Iturraspe. I només després de quatre minuts de joc, Busquets ha perdut una pilota i ha fet falta a Llorente. L'àrbitre ha assenyalat penal i Iraola ho ha transformat en gol.

Pocs minuts més tard, Ramírez Domínguez no ha xiulat un clar penal a Messi després d'una gran acció individual de l'argentí. En el minut 65, Maxwell ha substituït Mascherano.

El Barça no ha deixat de pressionar a la zona de mitjos, malgrat els de Caparrós ja només defensaven. Tant Messi, Villa com Iniesta ho han intentat diverses vegades, però Gorka ha respost amb èxit a tots els intents blaugranes.

La insistència, però, finalment ha obtingut la seva recompensa. De nou una centrada d'Alves des de la dreta, ha estat aprofitada per Messi que ha rematat al primer pal, amb l'interior del peu, i ha fet pujar el segon gol del Barça al marcador.

En el minut 84 ha entrat Keita per Villa i David López per Susaeta. I ja en el temps de descompte, ha entrat Afellay i ha sortit Pedro.

Un total de 83.533 espectadors omplen aquest diumenge les grades del Camp Nou.

El FC Barcelona ha iniciat el partit amb Sergio Busquets de central i Mascherano de pivot. Pinto a la porteria en substitució de Valdés, que ha estat baixa d'última hora per una distensió de la càpsula posterior del genoll esquerre, i Dani Alves, Piqué, Abidal; Xavi, Iniesta; Pedro, Messi i David Villa.

L'Athletic Club ha jugat d'inci amb Iraizoz; Koikili, Ekiza, Amorebieta, Iraola; Gurpegui, J. Martínez; Gabilondo, Iturraspe, Susaeta; Llorente.