Barça

El típic tràmit perillós

El Barça rep un millorat Saragossa en l'avantsala del duel contra l'Arsenal

Guardiola està pendent de rebre l'alta i l'equip li vol dedicar la victòria

Avui, en l'última sessió, es decidirà si Puyol i Valdés hi podran ser

A unes quantes passes del Camp Nou està ingressat l'entrenador del Barça. Avui el seu equip jugarà mentre ell, a causa d'una hèrnia discal, farà repòs per mirar d'estar amb l'equip dimarts vinent, el dia en què el Barça es juga el futur en la Champions, a casa, contra l'Arsenal.

Les circumstàncies que envolten el duel d'avui, per tant, responen més a un parèntesi tediós, una cita d'entreguerres, que no pas a un altre duel de la lliga. Es parla més de la clínica Dexeus, de la llotja, que avui estarà ocupada exclusivament per dones, i de la lesió de Cristiano Ronaldo que no pas d'Ander Herrera, el talent emergent basc que l'any vinent jugarà a l'Athletic. Es diria que tenim al davant el típic tràmit perillós. Per més que l'equip hagi demostrat enteresa en situacions similars, la tendència a la relaxació sempre està latent, amenaçant, fins i tot, els més concentrats.

Tito Vilanova dirigirà avui l'últim entrenament al matí. Serà llavors quan el cos tècnic decidirà si homes com ara Víctor Valdés i Carles Puyol poden jugar alguns minuts abans del partit contra l'Arsenal.

Absències del rival.

El Saragossa no podrà disposar de tres dels seus fixos en l'alineació: Matteo Contini, Gabirle Fernández, Gabi, i Leo Ponzio. Són absències de pes que van tornar a atiar el foc de les purgues que alguns equips fan abans de visitar el Camp Nou.

Sigui com sigui, el conjunt d'Aguirre arribarà notablement minvat al camp del líder. Després de la gran victòria a casa contra l'Athletic per 2 a 1, els aragonesos van sortir de la zona vermella de la classificació i saltaran a la gespa del Camp Nou amb un plantejament clarament defensiu. Dues línies de quatre futbolistes, amb l'exblaugrana Edmílson com a mig centre i només Sinama a la punta d'atac.

Malgrat la cautela del sistema, als d'Aguirre no els falta arguments per complicar la vida al Barça. El mig Nicolás Bertolo –golejador de l'equip amb quatre gols–, a l'esquerra, i Ander, al mig, són dues de les armes del Saragossa per sortir ràpidament al contraatac. Un tràmit que necessita la precisió d'homes com ara Busquets, clau a l'hora de no perdre la pilota quan l'equip ataca.

La història de la lliga alimenta la idea de partit accessible per al Barça: el Saragossa ha guanyat en dues de les 56 visites que ha fet al coliseu blaugrana. No serà fàcil visitar l'estadi blaugrana per a un equip que va encaixar tretze gols en les últimes tres visites al Camp Nou. Un bagatge pobríssim.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)