Barça

Bojan, dubte per a Vila-real

El davanter té un esquinç en un turmell i no se sap, vaga al marge, si podrà jugar dissabte

Les proves a què s'ha sotmès confirmen que la lesió que es va fer amb la sub-21 no és greu

El virus FIFA comença a afectar el Barça la setmana en què, si no prospera la vaga de la lliga de futbol, es juga un dels partits decisius per a la consecució del títol. Ahir mateix, es va saber que Bojan Krkic té un esquinç de grau 1 en un turmell, una lesió que tot i no ser greu el podria deixar fora de la convocatòria per al partit contra el Vila-real, ja que la seva evolució marcarà el termini de recuperació. Si s'acaba confirmant aquesta baixa, la lesió limitarà les possibilitats de Pep Guardiola a l'hora d'alinear la davantera per a aquest partit que, si es recupera Pedro, tindrà el jugador canari, Villa i Messi com a protagonistes inicials.

Bojan es va fer l'esquinç en el xoc d'abans-d'ahir que va enfrontar la selecció espanyola sub-21 amb Bielorússia, en una jugada en la primera part en què el defensa visitant Veretilo li va fer una entrada dura. El jove atacant blaugrana va continuar amb molèsties la resta de la primera part, però va haver de demanar el canvi en el descans. Tot plegat en un partit amistós en què una selecció amb una bona representació de jugadors blaugrana (Thiago, Montoya i Fontàs) no va poder passar de l'empat contra un defensiu combinat bielorús que va marxar d'Alcalá de Henares content amb l'empat.

El Madrigal, talismà.

Bojan ha complert amb escreix en les dues últimes jornades, en què el tècnic, Pep Guardiola, l'ha retornat a la titularitat. Dos gols –un contra el Sevilla i l'altre contra el Getafe– que confirmen el bon estat anímic i de forma en què es troba aquest jugador. Aquest bon estat de forma recorda el del final de la temporada passada, en què precisament va marcar al Sánchez Pizjuán i al Madrigal, dos estadis de records molt bonics per al de Linyola. Va ser al Madrigal on Bojan va prendre la titularitat a Ibrahimovic i va marcar un dels millors gols de la seva carrera, amb autopassada inclosa. Aquell, a més, era un partit que el Barça necessitava guanyar per mantenir la distància amb el Madrid en un dels estadis més complicats de la lliga. L'atacant de Linyola, a partir d'aquí, va encadenar una sèrie de bones actuacions que van ser vitals perquè el Barça guanyés la lliga. Ara que Bojan començava a reaccionar per ajudar l'equip, apareix aquesta inoportuna lesió que podria afectar les alternatives a la davantera de l'equip.

Una millora progressiva

No és gens fàcil carregar amb la responsabilitat del gol en un club tan gran com el Barça. A Bojan, aquesta responsabilitat, a més, li ha arribat amb 20 anys i gràcies al fet que el cos tècnic està tenint molta cura amb el jugador, any rere any està progressant com a futbolista. Si comparem aquesta amb les dues últimes temporades, no només veiem que el de Linyola s'ha reciclat òptimament com un jugador de banda sense perdre l'olfacte de gol, sinó que també els seus registres numèrics han millorat força. El curs 2008/09, el primer de Pep Guardiola a la banqueta, Bojan va jugar 349 minuts en la lliga en 16 partits i va fer dos gols. En aquests moments de la temporada passada, havia jugat 484 minuts de lliga en 16 partits i també havia fet dos gols, tot i que va millorar la seva marca en el tram final del curs a conseqüència, en part, de la poca confiança de Guardiola en Ibrahimovic i de les seves grans actuacions. I aquesta campanya, el jugador ja ha disputat 705 minuts en la lliga en 18 partits i ha fet 5 gols.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)