Barça

Guardiola: la victòria, una necessitat

Guardiola diu que d'aquí al final poden perdre punts però que avui, no

Reivindica la lliga com el torneig «més important de la temporada»

Va defensar els seus jugadors de les crítiques per un cartell publicitari

CITA A CEGUES
«No he pogut preparar el partit pel fet que debuta el tècnic. No tinc referències»
ESTAT D'ÀNIM
«Responc les preguntes amb el to que crec que es mereix cada mitjà de comunicació»
compte A MESTALLA
«Cal tenir molta cura en la final de copa a València, perquè tots som responsables»

Per moments, Pep Guardiola sembla cansat de gairebé tot. El seu discurs és una lletania que està compromès a repetir fins al dia que marxi. Ahir va dir: «Si no estigués bé al club no hauria renovat.» Es va notar com se'n sentia, d'incòmode, quan se li consultava si estava empipat. «Agraeixo la pregunta, però sóc aquí per respondre les vostres preguntes i fer la meva feina.» Vicente del Bosque el va elogiar ahir. Es va permetre dubtar que Pep tingui data de caducitat al Barça: «Està obrant amb tranquil·litat i fent una feina extraordinària.»

Guardiola va complir ahir amb la sèrie de rituals discursius que l'acompanyen en cada roda de premsa prèvia. Va avisar que no té referències per preparar el partit perquè l'entrenador és nou. Roberto Olabe, que debuta avui, «podria ser un element motivador per als seus jugadors».

En tot cas, Pep va destacar que el Barça «es pot deixar algun punt d'aquí a final de temporada, però no aquests tres». Guardiola va respondre amb un «pot ser» quan li van preguntar sobre si aquesta jornada es pot donar el pronòstic més inesperat, com el cap de setmana passat, en què el Madrid va caure contra l'Sporting.

Guardiola, que va considerar que «la lliga és el torneig més important de l'any», sobre el seu suposat empipament amb un mitjà de comunicació va dir: «Sempre responc a totes les preguntes utilitzant el to que considero convenient o el que crec que el mitjà es mereix.»

Sense bromes a Madrid.

El tècnic va refusar la idea de jugar al camp del Madrid amb un equip de suplents habituals per preparar el final de copa, que es disputa quatre dies després del clàssic del Bernabéu pel campionat de lliga. «Al Bernabéu no s'hi pot anar mai de broma. Has d'anar amb el millor equip possible i a competir tan bé com es pugui. Anirem a guanyar el partit i després a preparar la final de copa.»

Guardiola, que va defensar de les crítiques els jugadors blaugrana que posen en un cartell publicitari ensenyant la mà oberta, va instar que les queixes s'adrecin a l'agència publicitària que va idear la campanya. En aquest sentit, també va enviar els mitjans crítics amb els arbitratges del Barça a «queixar-se al comitè». «Prou tenim nosaltres de pensar a guanyar, que a més haver d'arbitrar els partits.»

Guardiola, que va considerar el Real Madrid «màxim favorit» a guanyar la Champions, va al·ludir a la «responsabilitat» dels protagonistes de la pròxima copa del Rei. «Ficarem 20.000 persones d'un equip molt passional i 20.000 persones més d'un altre equip molt passional a la mateixa ciutat [la final es disputa a Mestalla el 20 d'abril] i cal tenir cura, perquè tots som responsables», va concloure l'entrenador.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)