Barça

Pep, als jugadors: «Us demano un últim esforç»

Petició de Guardiola als seus jugadors amb vista al duel vital d'avui a Anoeta

El tècnic subratlla que, encara que no ho sembli, la lliga «és l'important»

Medita que Pinto sigui titular i reservar Valdés per al partit de dimarts

compte enrere
«Si guanyem a Anoeta només ens quedaran quatre punts per ser campions de lliga»
PUYOL
«Descansarà. No el vull forçar pas. Té molèsties i en l'equip no tenim laterals esquerre»
CAUTELA
«No hi ha eufòria per la victòria aconseguida al Santiago Bernabéu»

No costa imaginar Guardiola convencent els seus deixebles de la importància del partit d'avui. Ahir els va demanar un darrer esforç, un mena d'«esforç suplementari». En aquest sentit, l'entrenador va explicar que «quan tens la lliga tan a prop la fatiga no existeix». «Guanyar –va completar– ens deixarà a gairebé una victòria del títol.»

«És el pas gairebé definitiu, quan tens la lliga tan a prop no hi ha distraccions ni cansament que valguin. És lliga, lliga i lliga», va insistir el tècnic.

Malgrat les veus que parlen de reservar futbolistes avui amb vista al duel de dimarts contra el Real Madrid, el tècnic va recordar: «No es reservarà ningú, perquè ens estem jugant el títol de lliga.»

Guardiola s'ha fixat com a missió principal recuperar «la capacitat mental» del seu equip. «És el títol més important de l'any, el que et demostra més coses i el que et fa sentir més orgullós quan te'n vas de vacances», va comentar l'entrenador, que no va descartar que Pinto pugui ser titular per reservar Valdés per dimarts: «Hem de decidir-ho. Vull veure com estan demà els jugadors dels cops i de la fatiga mental.»

Guardiola, que va subratllar que la plantilla no està eufòrica per la victòria al Santiago Bernabéu en l'anada de les semifinals de la Champions, va destacar del duel d'avui la necessitat que té la Real Sociedad de sumar punts: «S'està jugant sortir del descens. Serà un pas important.»

Guardiola va destacar homes com ara Griezmann, Xabi Prieto i Aranburu, puntals del conjunt basc, encara que creu que «la baixa de Llorente els ha influït. Malgrat això, tenen Tamudo, que ha fet i farà gols fins que ho deixi».

A pesar de la victòria en la Champions, Guardiola va recordar: «A hores d'ara l'únic equip que ha guanyat algun dels tres títols importants de la temporada és el Real Madrid, que té la copa del Rei. Nosaltres hem guanyat la supercopa només començat l'any, però res més.»

L'entrenador, que es va mostrar optimista pel que fa a la convivència futura dels jugadors del Barça i el Madrid en la selecció estatal, va insistir en la importància de la lliga: «Entenc que ara l'actualitat la marca el partit de dimarts [Barça-Madrid, tornada de la Champions], però encara que ara no ho sembli, la lliga és el títol més important de tots. El que estem jugant des fa molts mesos.»

El tècnic de Santpedor va tenir paraules d'elogi per a Sergi Roberto, debutant al Bernabeu, i per a Ibrahim Afellay.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)