Barça

El títol espera al nord

El Barça juga a Anoeta el partit que pot deixar la lliga mig sentenciada

Guardiola s'emporta el juvenil Deulofeu i Messi, recuperat, serà suplent

El Barça es podria posar a onze punts del Madrid amb dotze per disputar-se

Espremuts per una temporada intensa que la majoria van començar amb les cames cansades pel mundial, els futbolistes del Barça viatgen a Anoeta amb la missió claríssima de fer un pas definitiu cap al títol. Per qüestions del calendari i el cansament, a Can Barça sembla que sentenciar la lliga sigui més important pel descans que suposarà que pel títol en si, el més important de tots per Guardiola.

El Barça quedarà a onze punts del Madrid, que jugarà abans contra el Saragossa, quan faltaran dotze punts per disputar-se, si els blancs perden. Un triomf suposaria, també, igualar el rècord precisament de la Real Sociedad del curs 1979/80.

L'entrenador del Barça ha dissenyat la millor plantilla possible. «No reservem res», va dir, posant en primer pla tant l'ànsia per assolir el títol com la necessitat de no perdre'l.

Molt amic de traçar metes curtes, l'entrenador català ha dibuixat una ratlla molt clara entre Anoeta i el que ha d'arribar. En tot cas, es tracta d'un nou missatge als seus mitjançant la premsa. L'entrenador entén que sortir de Sant Sebastià mantenint a vuit punts el Madrid deixarà l'equip gairebé a una victòria del títol. No li falta raó. El tema és saber com està de benzina la plantilla.

La convocatòria és un mar obert de possibilitats i càlculs. Des de l'estrena del juvenil de primer any Gerard Deulofeu, un extrem poderós, fix en el juvenil A campió d'Òscar Garcia, fins a la possibilitat, que Guardiola no descarta, de reservar Víctor Valdés. La vermella de Pinto en la mitja part del partit de dimecres deixarà l'equip amb Valdés i alguns dels porters del filial per afrontar la tornada de la semifinal i, probablement, també la final si s'escau, ja que s'espera que l'andalús rebi més d'una jornada europea de sanció.

Amb cinc convocats habituals del Barça B: Fontàs, Thiago (que ja són part del primer equip), Sergi Roberto, Montoya i Deulofeu, Guardiola s'emporta també Messi, recuperat de les contusions patides al Santiago Bernabéu. No s'espera que estigui en l'onze inicial.

Guardiola mira que els jugadors no perdin de vista la importància de la victòria. Considera que l'equip va jugar molt per sota del seu nivell en els partits de lliga que s'han jugat des que va començar el serial de clàssics. És conscient, a més, de la fam d'un equip que té el perill del descens com la Real Sociedad, que està a tres punts de la zona vermella.

Els de Sant Sebastià han perdut quatre dels darrers cinc partits. El Barça, que hi torna després de quatre anys, no hi perd des del 2002.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)