El protagonista

Carlos Kameni

Vola, però no és perfecte

No va poder salvar ni el punt del resultat inicial ni tampoc evitar que el Barça s'embutxaqués els tres punts. Probablement la d'ahir no va ser la seva actuació més brillant, però segurament Carlos Kameni va ser el blanc-i-blau més encertat ahir a la gespa del Camp Nou. La defensa espanyolista, que ahir va veure com tres dels seus homes (Galán, Amat i Raúl Rodríguez) s'estrenaven al Camp Nou, va donar la talla, però errors puntuals van fer que s'esquerdés el mur; el mig del camp, amb el retorn de Javi López, que és el retrat més fidel de l'esperit lluitador d'aquest equip, no va poder pispar la pilota imantada a les botes de Xavi, Iniesta i companyia; i Osvaldo, força desassistit, va intentar fer d'arquitecte i construir un gol que donés ales al repte europeu de l'Espanyol. Però per sobre de l'actitud, el plantejament i la voluntat d'un Espanyol jove i treballador, van lluir els guants del porter camerunès. Felí, veloç de reflexos, àgil, i amb capacitat per volar, només la intuïció en la sortida per la pilota centrada que va aprofitar Piqué per fer el segon gol poden posar una taca a una actuació que va evitar una victòria més solvent i àmplia dels blaugrana. 28 minuts li va costar al Barça superar la porteria per via d'un Iniesta que abans del gol ja s'havia topat amb l'africà. Kameni va aturar sense problemes un tou intent de Villa, en la primera ocasió del Barça, en el minut 17. Aturada intranscendent que va quedar en anècdota dos minuts després. En el 19, un driblatge de Pedro va acabar amb un xut que va rebutjar el porter adversari que, acte seguit, es va elevar de la gespa per desviar un xut que la graderia ja veia tocant la xarxa. Kameni mantenia amb vida l'Espanyol fins que un error de Galán, va deixar el camí lliure a Don Andrés, que aquest cop no va haver de lamentar una altra aturada del porter blanc-i-blau. Però la feina no acabava per al camerunès, que no volia repetir l'experiència d'encaixar una altra golejada com la de Cornellà-el Prat en la visita dels barcelonistes (1-5). Punys amunt per rebutjar una centrada xut de Pedro i un córner executat per Xavi, i una cursa per atrapar una pilota dividida que amenaçava de caçar Villa, van permetre a l'Espanyol anar al vestidor amb un únic gol en contra.

En la segona part, Kameni es tornava a entestar a fer suar la victòria al Barça traient amb la mà dreta un xut de rosca de Pedro que va intentar fer el segon gol local des de la cantonada de l'àrea. L'Espanyol resistia fins que un pas en fals del porter en el llançament d'un córner de Xavi va propiciar l'últim gol blaugrana, de Piqué, que també va atacar la pilota amb la força d'un campió davant la il·lusió de Raúl Rodríguez que ahir, com Galán i Amat, jugaven per primer cop a Can Barça amb la difícil missió d'aturar un líder que és a un punt d'alçar el primer títol del curs.

L'Espanyol no va poder resistir del tot, però per Kameni, sobretot per ell, no va ser. Ho va intentar, però com Pochettino havia augurat en la prèvia del derbi, per pescar punts al Camp Nou els seus homes s'havien d'apropar a la perfecció i a l'excel·lència. Kameni ho va tenir a les mans, però no ho va poder aconseguir.

Kameni va tornar a ser un felí, va volar per salvar més d'un gol i va evitar un festí dels blaugrana

La intuïció va ser l'únic que no va fer costat al camerunès en l'acció del segon gol de Gerard Piqué